Zelfgemaakte sojamelk
Je zult echt versteld zijn van hoe lekker het is én hoe makkelijk het is om te maken. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat het minimaal 24 uur van tevoren moet weken. Maar hierna zul je nooit meer terug willen naar sojamelk uit de supermarkt!

Ingrediënten

  • 100gr sojabonen
  • 1 liter water
  • Goede blender
  • Snufje zout
  • (optioneel) suiker als je een gezoete versie wilt

Stappenplan

  1. Week de bonen 24 tot 48 uur in water
  2. Meng met de 1 liter water en het snufje zout
  3. Zeef het mengsel. Je kunt de pulp bewaren om heerlijke zero waste nuggets te maken
  4. Giet in een soeppan en laat 15-20 minuten sudderen op middelhoog vuur. Ga je voor de gezoete versie? Voeg dan nu ook de suiker toe
  5. Doe in een fles
  6. Je kunt het tot 5 dagen in de koelkast bewaren, maar we gokken zo dat je hem voor die tijd allang hebt opgedronken!

Hoe te gebruiken (optioneel)?

  • De gewone versie is perfect om mee te koken
  • Lattes zijn heerlijk met de gewone of gezoete versie
  • 100gr soy beans
  • 1L water
  • High-speed blender
  • Milk bag (or any clean cloths thin enough to strain the milk)
  • Pinch of salt
  • (Optional) sugar for a sweetened version