Aardperensoep met truffel
 ‘’Vraag je je af wat ‘aardperen’ (aka ‘De artisjok van Jeruzalem’) zijn 💡? Het is een soort groente die we vergeten zijn. Het is een soort zonnebloem die oorspronkelijk uit het oosten van Noord Amerika komt. Ze hebben ongekookt een knapperige textuur en een verse, zoete en notige smaak, ze lijken op waterkastanjes. Gekookt kan je ze gebruiken voor hartige en geurige gerechten.  Dus waar gebruik jij het voor? Je kan het gebruiken voor soep of purees bijvoorbeeld. Vandaag geven we jullie het recept van deze heerlijke aardperensoep die geweldig is voor de ongekende groenten soep!

Ingrediënten (4 porties)

  • 500 gr aardpeer
  • 500 ml vegetarische bouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • Kokosolie (of een andere olie om mee te koken)
  • Truffel olie
  • Zout
  • Peper
  • Voor topping: champignons

Procedure

  1. Snijd de uien en knoflook. Schil de aardpeer en snijd het in stukjes. Verwarm ondertussen wat kokosolie in een grote pan. 
  2. Voeg de ui en de knoflook toe en voeg na 3 minuten de aardpeer en truffel olie toe. 
  3. Voeg na 5 minuten de kokosmelk en de vegetarische bouillon toe en laat het koken..
  4. Draai het vuur zachter en laat het sudderen voor ongeveer 15 minuten met het deksel op de pan. 
  5. Optioneel: Snijd ondertussen de champignons in kleine plakjes. Alhoewel het optioneel is, zorgen deze champignons voor een heerlijke topping. 
  6. Doe de soep in een blender terwijl je zout en peper naar smaak toevoegt.
  7. Serveer met champignons. Je kan het bewaren in kleine vrieszakjes in de vriezer of in de koelkast voor een week. 

Hoe te gebruiken?

  • Je kan deze soep bewaren in de koelkast in een luchtdicht bakje voor vijf dagen.  
  • Vries het in om het later te gebruiken.