Farfrittata

Ingrediënten (voor 1 grote bakplaat):

  • 240 gr kikkererwtenmeel
  • 720 gr water
  • 10 el olijfolie
  • Groenten naar keuze (bijv. aardappelen en uien, of spinazie en bloemkool)
  • (Verse) kruiden en specerijen naar keuze (bijv. tijm, basilicum of nootmuskaat)
  • Optioneel: zout naar smaak

Instructies:

  1. Mix het water door het meel in een grote kom met een garde.
  2. Wanneer het een glad geheel is geworden, voeg dan de olijfolie toe en herhaal het mixen.
  3. Laat dit mengsel staan terwijl je de groenten net niet beetgaar kookt met de kruiden en specerijen (stomen of bakken kan allebei).
  4. Snij dan de groenten in plakjes, en voeg deze toe aan de deegmix.
  5. Zorg dat de groenten goed verdeeld zijn in de mix alvorens deze over een geoliede bakplaat te verspreiden.
  6. Bak het geheel in een voorverwarmde oven op 200°C voor ongeveer 25 minuten.
  7. Als je oven een hetelucht stand heeft dan raden we aan om die te gebruiken.
  8. Laat het even afkoelen voordat je de farfrittata in vierkante stukken snijdt en opdient. Eet smakelijk! 🙂