Ingrediënten (voor 1 grote bakplaat):
- 240 gr kikkererwtenmeel
- 720 gr water
- 10 el olijfolie
- Groenten naar keuze (bijv. aardappelen en uien, of spinazie en bloemkool)
- (Verse) kruiden en specerijen naar keuze (bijv. tijm, basilicum of nootmuskaat)
- Optioneel: zout naar smaak
Instructies:
- Mix het water door het meel in een grote kom met een garde.
- Wanneer het een glad geheel is geworden, voeg dan de olijfolie toe en herhaal het mixen.
- Laat dit mengsel staan terwijl je de groenten net niet beetgaar kookt met de kruiden en specerijen (stomen of bakken kan allebei).
- Snij dan de groenten in plakjes, en voeg deze toe aan de deegmix.
- Zorg dat de groenten goed verdeeld zijn in de mix alvorens deze over een geoliede bakplaat te verspreiden.
- Bak het geheel in een voorverwarmde oven op 200°C voor ongeveer 25 minuten.
- Als je oven een hetelucht stand heeft dan raden we aan om die te gebruiken.
- Laat het even afkoelen voordat je de farfrittata in vierkante stukken snijdt en opdient. Eet smakelijk! 🙂