Over Ons

Groenten Zonder Grenzen is een officiële stichting die reststromen van voedsel inzamelt om gratis, gezonde en duurzame maaltijden te bereiden.

We streven ernaar bij te dragen aan een algemeen bewustzijn van:

  • Voedselverspilling – ook thuis en in het dagelijks leven
    Gezond en duurzaam eten – door middel van heerlijke en creatieve plantaardige recepten
    Het belang van sociale inclusie – iedereen welkom heten, ongeacht leeftijd, achtergrond of overtuiging

 

Wie zijn we?

Het kloppend hart van GZG is een groep vrijwilligers die graag iets terug willen doen voor de stad en de planeet. Onze WhatsApp-groep waar we onze inspanningen coördineren, bestaat uit meer dan 70 vrijwilligers en elke week plaatsen we een aanmeldingspost waarop mensen zich kunnen inschrijven om mee te helpen.

Juridische informatie:

Fiscaal nummer: 859480562
Geregistreerd op: 8 augustus 2018
Adres: Kipstraat 37, 3011 RS Rotterdam

 

Voor administratieve doeleinden hebben we ook een officieel “bestuur”, bestaande uit:

Aletta Martens – Voorzitter

Aletta is oprichter van een adviesbureau genaamd ENZOV dat zich richt op duurzame marketing en MVO bij organisaties of stadsbewoners. Dankzij haar ervaring hebben we alle administratieve hindernissen kunnen overwinnen die nodig waren om een ​​officieel geregistreerde organisatie te worden.

 

 

Myrthe Frissen – Secretaris

Myrthe speelde een cruciale rol bij het opzetten van GZG en de vormgeving van de uitgebreide gemeenschap die het nu is. Ze is onlangs uit Rotterdam verhuisd, maar heeft aangeboden ons te blijven steunen via een bestuursfunctie. Wanneer ze in Rotterdam is helpt Myrthe graag mee als vrijwilligster bij de wekelijkse inzameling van voedsel en bereiding van de maaltijden.