Linzen en quinoa kom
Wanneer het tijd is om de restjes in je koelkast op te maken, kan je heerlijke combinaties bedenken, zoals linzen en quinoa. Ze zijn beiden erg gezond en zijn makkelijk te combineren met veel verschillende ingrediënten. Hier is een versie ervan met veel groenten en pesto.

Ingrediënten 

2 personen

  • 200 gr linzen
  • 150 gr quinoa
  • 1 tomaat
  • ½ avocado
  • 50 gr spinazie (of rucola)
  • 50 gr schorseneren (optioneel – Ik had deze over)
  • 40 ml pesto
  • 2 eetlepels gearomatiseerde olie (walnoten of sesamolie)
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • Zout
  • Peper

Procedure

  1. Kook de quinoa met behulp van de instructie op het pak (of gebruik je restje). Snijdt ondertussen de avocado, tomaat en schorseneren.
  2. Mix de pesto met de truffel olie in een kleine schaal om een geweldige dressing te creëren. 
  3. Bak de pijnboompitten in een kleine pan.
  4. Wanneer de quinoa bijna klaar is, voeg de linzen toe en maak ze warm.
  5. Mix alles samen in een kom en voeg zout en papier naar smaak toe.