Linzen & zoete aardappel curry
Vandaag bieden we je een klassieke en kleurrijke versie van een ‘’curry’’ (dit betekent jus of saus in een gerecht in India). Onze versie vandaag is met linzen en zoete aardappels. De belangrijkste ingrediënten zijn kruiden, dus kies ze wijselijk (het liefst uit een indische of aziatische winkel).

Ingrëdienten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm gember
  • 1 zoete aardappel
  • 1 wortel
  • 100 gr (zwarte) rijst
  • 150 gr rode linzen
  • 100 ml kokosmelk
  • ½ liter groentebouillon
  • Frituurolie (zoals kokosnoot)
  • Specerijen
    • Kerriepoeder
    • Chilipoeder
    • Zout
    • Peper
    • Verse koriander

Procedure

  1. Hak de ui en knoflook en bak ze 4 minuten in een beetje olie in een grote soeppot. Hak ondertussen de wortel en de zoete aardappel in blokjes (ongeveer ½ cm elk).
  2. Voeg de kruiden en gember toe en bak nog 2 minuten.
  3. Voeg de groentebouillon, wortelen, zoete aardappel en linzen toe in de pan. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.
  4. Kook de zwarte rijst volgens de instructies op de verpakking.
  5. Voeg ten slotte de kokosmelk en verse koriander toe.
    Optioneel: Bovenkant met geraspte kokos en geplette cashew of pinda’s.