Humans of GZG

“GZG laat mensen die nog niet zo bekend zijn met veganisme dat het heel makkelijk en gezond kan zijn”

‘Ik kwam in aanraking met veganisme via mijn werk, omdat ik een lifeguard op het strand ben in de zomer en sommige collega’s veganistisch zijn. Ik kwam ook in aanraking met vegetarisch zijn op school. Ik kom oorspronkelijk uit Zeeland, de mooiste provincie van Nederland! In Rotterdam vind ik de vegan community erg leuk, omdat je zoveel recepten en tips kunt uitwisselen. Ik studeer momenteel geneeskunde, maar helaas hebben we niet veel lessen over gezondheid en voeding.

‘Ik vond GZG via een post op Vegan Rotterdam om overgebleven groenten op te halen en besloot me bij het vrijwilligersteam aan te sluiten. Dit was ongeveer in november 2019. Ik denk dat GZG mensen die niet bekend zijn met veganisme laat zien dat het heel gemakkelijk en gezond is. Ook laat GZG zien dat je drie van de beste dingen kunt combineren: voedselverspilling verminderen, mensen in nood helpen en het ook nog op de meest duurzame manier doen.

Wat ik het leukste vond aan het koken op woensdag is het contact met de andere vrijwilligers en de mensen die kwamen eten wat we hadden gekookt. Het was zo leuk! Gelukkig kunnen we nu nog in contact komen met de andere vrijwilligers.

Mijn favoriete gerecht om te eten is erg moeilijk, het verschilt echt per keer… maar ik denk dat het deze week een huisgemaakte lasagne zou zijn, met zelfgemaakte tomatensaus. Mijn favoriete gerecht is sushi, het is super makkelijk en erg lekker.’