Marokkaanse Couscous bowl
Eten is een fantastische manier om te reizen. Met één hap kunnen smaken je naar andere culturen brengen. En vandaag brengen we je naar Marokko met deze Marokkaans geïnspireerde bowl. De kurkuma en andere kruiden brengen dit gerecht naar ongekende hoogte!

Ingrediënten

Voor 3 porties

  • 1 koolrabi
  • ½ pastinaak
  • 200 gr volkoren couscous 
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 kurkuma wortel (of 1 tl kurkuma poeder)
  • 30 gr amandelen
  • 50 gr hummus
  • Kokosolie
  • Kruiden
    • Paprika poeder
    • Zout
    • Peper
    • Chili poeder
    • Komijn 
    • Munt (optional)

Procedure

  1. Snijd de koolrabi en pastinaak in stukjes ter grootte van frites en doe ze in een pan.Voeg zout, peper en paprikapoeder toe. Laat ongeveer 12 minuten koken.
  2. Doe de kikkererwten in een andere pan. Voeg zout, peper, chilipoeder en komijn toe. Bak 8 minuten of tot ze knapperig beginnen te worden.
  3. Kook de couscous volgens de instructies op de verpakking. De kooktijd is afhankelijk van het soort couscous dat je hebt, maar het duurt ongeveer 5 minuten voordat het klaar is.
  4. Snijd de amandelen en de kurkumawortel (als je die hebt). Doe de amandelen in de kleine pan en bak ze 4 minuten of tot ze goudbruin zijn.
  5. Meng alle ingrediënten in een kom en doe hier eventueel de verse kruiden bij.