Blog / Humans van GZG
Rosanna

“Het is ongelofelijk om te zien wat je kunt koken van spullen die anders zouden worden weggegooid’’

Lees meer
Feddo

Als kind speelde ik al in het Wijkcentrum op de Kipstraat, waar Groenten Zonder Grenzen haar diners nu organiseert, en nu ben ik daar wekelijks om eten te verzorgen voor mensen die daar behoefte aan hebben.

Lees meer
Mirjam

“Ik denk dat we goed op weg zijn en dat de dingen die we delen belangrijk en relevant zijn.”

Lees meer
Caroline

Mensen bij elkaar brengen, dat is voor mij dan ook het belangrijkste. Uit je bubbel stappen. Als je student bent is het zo makkelijk om gewoon in je leventje te blijven waar je alleen maar andere studenten tegenkomt.

Lees meer
Martina

Dit is Martina! Haar kookkunsten en snelheid zijn inmiddels onmisbaar in onze keuken.

Lees meer
Myrthe

Wat ik heel leuk vind aan Rotterdam is dat als je hier iets op wilt zetten, en je hebt een goed idee, dan krijg je mensen mee en zetten ze hun schouders eronder. Het is niet lullen maar poetsen.

Lees meer
Mo

Voedselverspilling tegengaan heeft denk ik vooral te maken met bewustwording bij mensen. Iedereen moet zijn steentje bijdragen vind ik. Ik weet niet of wat we doen helpt of niet helpt, maar het is een begin.

Lees meer
NinaRosa

‘’ Groenten Zonder Grenzen laat zien dat veganistisch eten geen beperking is, maar juist erg lekker, leuk en uitdagend.’’ 

Lees meer
Wilco

‘’ De diversiteit aan mensen, ongedwongen sfeer, en gelijkheid zorgen ervoor dat iedereen mee kan en mag doen’’ 

Lees meer
Ariane

“Wat ik het leukst vind is de missie die we nastreven”

Lees meer
Manon

“GZG laat mensen die nog niet zo bekend zijn met veganisme dat het heel makkelijk en gezond kan zijn”

Lees meer
Chloé

“Het allermooiste vind ik dat mensen door initiatief samenkomen”

Lees meer
Nanne

“Ik betrap mezelf er regelmatig op dat ik nadenk over nieuwe GZG-ideeën en manieren om te verbeteren wat we doen en ik kan nu veel beter voor grotere groepen koken”

Lees meer
Joris

“GZG zit vol positieve energie end at voel je. Het stimuleert niet alleen duurzaam en gezond leven, het draagt ook bij aan sociale interacties, inclusiviteit en creativiteit” 

Lees meer
Marlene

“Door GZG voelde ik me nuttig en kon ik iets terugdoen voor (de bewoners van) Rotterdam”

Lees meer
Ilaria

“Ik geloof dat koken voor iemand anders een uiting van liefde en zorg is”

Lees meer
Balthazar

“In een wereld dat steeds meer is geregeerd door geld, verdeeldheid en giftige gewoonten, voelt GZG als een kostbare antistof.”

Lees meer
Ruchika

“Wat mij motiveert is het idee om te innoveren en voedzame smaken en maaltijden uit mijn deel van de wereld te introduceren”

Lees meer
Clara

“GZG voelt als één grote familie. Het maakt niet uit of je nieuw bent of dat je er al een tijdje niet bent geweest, iedereen waardeert het dat je er bent”

Lees meer
Casper

“Tegen iemand die nog nooit is geweest zou ik dan ook zeggen: bereid je voor op allemaal spannende en nieuwe combinaties en smaken!”

Lees meer