“Het is ongelofelijk om te zien wat je kunt koken van spullen die anders zouden worden weggegooid’’
Als kind speelde ik al in het Wijkcentrum op de Kipstraat, waar Groenten Zonder Grenzen haar diners nu organiseert, en nu ben ik daar wekelijks om eten te verzorgen voor mensen die daar behoefte aan hebben.
Mensen bij elkaar brengen, dat is voor mij dan ook het belangrijkste. Uit je bubbel stappen. Als je student bent is het zo makkelijk om gewoon in je leventje te blijven waar je alleen maar andere studenten tegenkomt.
Wat ik heel leuk vind aan Rotterdam is dat als je hier iets op wilt zetten, en je hebt een goed idee, dan krijg je mensen mee en zetten ze hun schouders eronder. Het is niet lullen maar poetsen.
Voedselverspilling tegengaan heeft denk ik vooral te maken met bewustwording bij mensen. Iedereen moet zijn steentje bijdragen vind ik. Ik weet niet of wat we doen helpt of niet helpt, maar het is een begin.
‘’ Groenten Zonder Grenzen laat zien dat veganistisch eten geen beperking is, maar juist erg lekker, leuk en uitdagend.’’
‘’ De diversiteit aan mensen, ongedwongen sfeer, en gelijkheid zorgen ervoor dat iedereen mee kan en mag doen’’
“GZG laat mensen die nog niet zo bekend zijn met veganisme dat het heel makkelijk en gezond kan zijn”
“Ik betrap mezelf er regelmatig op dat ik nadenk over nieuwe GZG-ideeën en manieren om te verbeteren wat we doen en ik kan nu veel beter voor grotere groepen koken”
“GZG zit vol positieve energie end at voel je. Het stimuleert niet alleen duurzaam en gezond leven, het draagt ook bij aan sociale interacties, inclusiviteit en creativiteit”
“In een wereld dat steeds meer is geregeerd door geld, verdeeldheid en giftige gewoonten, voelt GZG als een kostbare antistof.”
“Wat mij motiveert is het idee om te innoveren en voedzame smaken en maaltijden uit mijn deel van de wereld te introduceren”