Humans van GZG
Fenne

Waar kom je vandaan? Hoe is het veganisme daar? Ik ben opgegroeid in Breda, een stad 30 min ten zuiden van Rotterdam. Ik denk dat mijn ervaring met veganisme vergelijkbaar is met de rest van Nederland: de laatste jaren bieden veel meer cafés en restaurants plantaardige opties aan, maar het was zeker niet gebruikelijk toen […]

Verder lezen »
Bente

Waar kom je oorspronkelijk vandaan? Hoe is het veganisme daar? Ik ben opgegroeid in Nederland. Ik weet al mijn hele leven van het veganisme, omdat mijn moeder zelf veganist was. Mijn broers en zussen en ik werden echter opgevoed als vleeseters. Eigenlijk werd ik pas in mijn late tienerjaren vegetariër en mijn familie was aanvankelijk […]

Verder lezen »
Rosanna

“Het is ongelofelijk om te zien wat je kunt koken van spullen die anders zouden worden weggegooid’’

Verder lezen »
Feddo

Als kind speelde ik al in het Wijkcentrum op de Kipstraat, waar Groenten Zonder Grenzen haar diners nu organiseert, en nu ben ik daar wekelijks om eten te verzorgen voor mensen die daar behoefte aan hebben.

Verder lezen »
Mirjam

“Ik denk dat we goed op weg zijn en dat de dingen die we delen belangrijk en relevant zijn.”

Verder lezen »
Caroline

Mensen bij elkaar brengen, dat is voor mij dan ook het belangrijkste. Uit je bubbel stappen. Als je student bent is het zo makkelijk om gewoon in je leventje te blijven waar je alleen maar andere studenten tegenkomt.

Verder lezen »
Martina

Dit is Martina! Haar kookkunsten en snelheid zijn inmiddels onmisbaar in onze keuken.

Verder lezen »
Myrthe

Wat ik heel leuk vind aan Rotterdam is dat als je hier iets op wilt zetten, en je hebt een goed idee, dan krijg je mensen mee en zetten ze hun schouders eronder. Het is niet lullen maar poetsen.

Verder lezen »
Mo

Voedselverspilling tegengaan heeft denk ik vooral te maken met bewustwording bij mensen. Iedereen moet zijn steentje bijdragen vind ik. Ik weet niet of wat we doen helpt of niet helpt, maar het is een begin.

Verder lezen »
Tarik

Het verhaal van Tarik verschijnt hier binnen kort.

Verder lezen »
NinaRosa

‘’ Groenten Zonder Grenzen laat zien dat veganistisch eten geen beperking is, maar juist erg lekker, leuk en uitdagend.’’ 

Verder lezen »
Wilco

‘’ De diversiteit aan mensen, ongedwongen sfeer, en gelijkheid zorgen ervoor dat iedereen mee kan en mag doen’’ 

Verder lezen »
Ariane

“Wat ik het leukst vind is de missie die we nastreven”

Verder lezen »
Manon

“GZG laat mensen die nog niet zo bekend zijn met veganisme dat het heel makkelijk en gezond kan zijn”

Verder lezen »
Chloé

“Het allermooiste vind ik dat mensen door initiatief samenkomen”

Verder lezen »
Nanne

“Ik betrap mezelf er regelmatig op dat ik nadenk over nieuwe GZG-ideeën en manieren om te verbeteren wat we doen en ik kan nu veel beter voor grotere groepen koken”

Verder lezen »
Joris

“GZG zit vol positieve energie end at voel je. Het stimuleert niet alleen duurzaam en gezond leven, het draagt ook bij aan sociale interacties, inclusiviteit en creativiteit” 

Verder lezen »
Marlene

“Door GZG voelde ik me nuttig en kon ik iets terugdoen voor (de bewoners van) Rotterdam”

Verder lezen »
Ilaria

“Ik geloof dat koken voor iemand anders een uiting van liefde en zorg is”

Verder lezen »
Balthazar

“In een wereld dat steeds meer is geregeerd door geld, verdeeldheid en giftige gewoonten, voelt GZG als een kostbare antistof.”

Verder lezen »
Ruchika

“Wat mij motiveert is het idee om te innoveren en voedzame smaken en maaltijden uit mijn deel van de wereld te introduceren”

Verder lezen »
Clara

“GZG voelt als één grote familie. Het maakt niet uit of je nieuw bent of dat je er al een tijdje niet bent geweest, iedereen waardeert het dat je er bent”

Verder lezen »
Casper

“Tegen iemand die nog nooit is geweest zou ik dan ook zeggen: bereid je voor op allemaal spannende en nieuwe combinaties en smaken!”

Verder lezen »