Bente

Waar kom je oorspronkelijk vandaan? Hoe is het veganisme daar?

Ik ben opgegroeid in Nederland. Ik weet al mijn hele leven van het veganisme, omdat mijn moeder zelf veganist was. Mijn broers en zussen en ik werden echter opgevoed als vleeseters. Eigenlijk werd ik pas in mijn late tienerjaren vegetariër en mijn familie was aanvankelijk nogal tegen het idee.

Hoe kun je de kennis van je studie toepassen op GZG?

Ik heb genderstudies gevolgd die onlosmakelijk verbonden zijn met politiek. Wat ik leuk vind bij GzG is dat ik er kan zijn, koken en bijdragen zonder dat ik aan iets politieks denk. In beide gevallen sluiten ze natuurlijk aan bij mijn waarden.

Woon je in Rotterdam en hoe heb je GZG leren kennen?

Ja, ik woon eigenlijk om de hoek van de Kipstraat. In 2019 was ik op zoek naar vrijwilligerswerk in de stad en stuitte ik op GZG. Echter, met de pandemie en omdat ik reisde, ben ik nooit lid geworden. Ik herontdekte het in juni (2022) toen ik met mijn vrienden naar een van de diners kwam. Sindsdien heb ik mijn woensdagen gereserveerd om te komen helpen met koken of schoonmaken. GZG is een van mijn wekelijkse nietjes geworden. 

Wat was je favoriete gerecht tot nu toe en waarom?

Ik ben een zoetekauw, dus ik ben altijd blij als het dessertbuffet een soort taart of crumble bevat. Ik ben een grote fan van de broodpudding met fruit, omdat het me doet denken aan mijn kindertijd en het is ook een geweldige manier om restjes brood te gebruiken.

Met al je geweldige kennis en vaardigheden over het tegengaan van voedselverspilling, waar zie je GZG in de toekomst?

Ik hoop dat meer mensen geïnspireerd worden om hun eigen GzG te openen in hun gemeenschap, zodat we voedselverspilling nog meer kunnen verminderen en meer mensen kennis kunnen laten maken met gemeenschap, vriendelijkheid en heerlijk veganistisch eten.