Casper
Add a cover image by going to Featured Image in the right column and then saving and reloading this post
“Tegen iemand die nog nooit is geweest zou ik dan ook zeggen: bereid je voor op allemaal spannende en nieuwe combinaties en smaken!”

‘Mijn naam is Casper Jongeling. In het dagelijks leven studeer ik Gezondheidswetenschappen. Daarnaast vul ik mijn dagen met schilderen, sporten, lezen, verbinden met mensen en natuurlijk koken!’

Hoe ik begon bij GZG

‘Op een website voor vrijwilligerswerk in Rotterdam zag ik GZG. Mijn passie voor (vegan) koken, gezond eten en verbinden met mensen zag ik allemaal samenkomen in dit bijzondere initiatief.

Aanvankelijk kwam ik alleen langs om te eten; ik had een drukke baan en had weinig tijd over. Maar nadat ik gestopt was met mijn baan heb ik mij gelijk opgegeven om te gaan koken bij GZG. Dit doe ik nu bijna 2 maanden. Ook help ik regelmatig met het ophalen van het groenten en fruit van de markt. Ik vind het superleuk om op deze manieren bij te dragen aan dit initiatief en hoop nog lang bij GZG actief te zijn. In mijn eigen toekomst bij GZG hoop ik voorlopig nog actief betrokken te blijven en mijn steentje te kunnen bijdragen aan deze community!

Bij GZG laten we zien hoe belangrijk (en makkelijk!) het is om gezond te eten. Het is niet alleen goed voor het voorkomen van ziektes, maar ook voor je mentale gesteldheid en niet op de laatste plaats voor de planeet!’

“Ik heb nog nooit zo lekker en divers gegeten sinds ik vegan eet.”

Vegan eten

‘Het leukste aan vegan eten vind ik dat ik zoveel nieuwe producten en smaken heb leren kennen. Eerder realiseerde ik mij niet dat het “normale Nederlandse dieet” bestaat uit een heel beperkt aantal componenten (3-4 verschillende soorten dieren, zuivel, aardappelen en een paar groenten), terwijl er honderdduizenden verschillende planten te eten zijn! Ik zeg dan ook altijd: ik heb nog nooit zo lekker en divers gegeten sinds ik vegan eet. 

En ook GZG heeft hier een grote rol in gespeeld. Sinds de eerste keer dat ik bij GZG heb gegeten heb ik al zoveel nieuwe smaken ontdekt. Tegen iemand die nog nooit is geweest zou ik dan ook zeggen: bereid je voor op allemaal spannende en nieuwe combinaties en smaken! En als dit je niet overtuigt: de mensen bij GZG zijn minimaal net zo spannend en interessant als het eten is!’

(Vegan) boekentips

‘Ik ben dol op lezen. Ik vind het moeilijk om een boek aan te raden omdat ik er zo veel lees, dus vraag mij vooral persoonlijk om aanbevelingen! In het licht van GZG zou ik de volgende boeken aanraden:

Engels:

  • The Alchemist (Prachtig boek over het volgen van je eigen pad)
  • The Book You Wish Your Parents Had Read (and Your Children Will Be Glad That You Did) (Een boek over opvoeden, ook erg interessant als je (nog) geen kinderen hebt)
  • How Not To Die (Boek met wetenschappelijke onderbouwing voor plantaardig eten)

Nederlands:

  • Verslaafd aan liefde (Psychologie boek over de fundamenten van het zijn)
  • Ooit aten we dieren (Non-fictie gemixt met fictie over een plantaardige toekomst) 
  • De fontein (Hoe je familiestructuren jou beïnvloeden)’