Fenne

Waar kom je vandaan? Hoe is het veganisme daar?

Ik ben opgegroeid in Breda, een stad 30 min ten zuiden van Rotterdam. Ik denk dat mijn ervaring met veganisme vergelijkbaar is met de rest van Nederland: de laatste jaren bieden veel meer cafés en restaurants plantaardige opties aan, maar het was zeker niet gebruikelijk toen ik opgroeide. Noord-Brabant (waar ik vandaan kom) staat bekend om zijn worstenbroodjes, gelukkig zijn er nu ook veganistische opties!

Waarom heb je dit carrièrepad gekozen?

Ik heb het altijd leuk gevonden om omgevingen te ontwerpen waarin mensen zich goed voelen. Die motivatie leidde me van een bachelor in Architectuur naar een master in Urban Environmental Management. Momenteel ben ik aan het uitzoeken wat voor baan past bij mijn drive om steden gezonder te maken, zowel voor ons mensen als voor de rest van de planeet.

Hoe kun je de kennis van je studie toepassen op GZG?

Eigenlijk denk ik dat ik GZG leuk vind omdat het echt anders is dan mijn onderwijsachtergrond. Mijn achtergrond draait om de fysieke systemen en patronen waaruit een stad bestaat. Bij GZG gaat het om mensen en verbinding door middel van gezamenlijke diners, dus het is de balans tussen die twee die het voor mij doet!

Woon je in Rotterdam en hoe heb je GZG ontdekt?

Ik ben hierheen verhuisd na mijn studie in Delft, echt omdat de sfeer me bevalt en als stedenbouwkundige voelt Rotterdam als een lopend project, op een goede manier. Er zijn veel initiatieven in Rotterdam die de stad of de manier waarop we in steden leven opnieuw bekijken. Dus ik kwam voor de stad, maar ik bleef voor de mensen, als dat zinvol is.

Ik vond GZG eigenlijk via Google. Ik was op zoek naar vrijwilligerswerk waarbij ik moest koken en GZG kwam op de eerste pagina.

Wat was je favoriete gerecht tot nu toe en waarom?

Na elke kooksessie ben ik verbaasd over de verscheidenheid aan gerechten die we hebben gemaakt. Ik hou vooral van de curry’s die AJ en Ruchika maken, ze toveren met kruiden en het is altijd erg lekker.

Waar zie je GZG in de toekomst?

De gemeenschap rond GZG is goed gevestigd (locatie, vrijwilligers en gasten) en ik hoop dat we onze woensdagdiners kunnen voortzetten en tegelijkertijd in andere richtingen kunnen uitbreiden. De samenwerkingen met Das Brot en GroenGoed geven echt een meerwaarde aan de diners. Ook vond ik de Oogstfeesten leuk, dus ik hoop dat we dat soort speciale evenementen kunnen blijven aanbieden.