Ilaria

‘Ik ben Ilaria en ik kom uit Italië. Sinds begin 2021 woon en werk ik in Rotterdam. Ik deed vrijwilligerswerk in een tuin bij Groengoed en ze vertelden me over GZG. Ik vond dat een mooie kans om nieuwe mensen te ontmoeten, bij te dragen aan de strijd tegen voedselverspilling en om een ​​actieve, zorgzame en betrokken burger te zijn.

Ik denk dat vrijwilligerswerk een geweldige kans is om een ​​betrokken burger te zijn. Ik doe ook vrijwilligerswerk in een zwembad met kinderen met een handicap. Ik probeer zo veel mogelijk het leven te leven in de stad waar ik woon, bijvoorbeeld door vergaderingen of evenementen bij te wonen. Ik probeer op de hoogte te blijven van wat er in de wereld gebeurt.

“Ik denk dat GzG het een geweldige manier is om iets nieuws en anders te creëren in de stad”

Ik heb geen specifieke rol bij GZG, maar meestal help ik met schoonmaken en soms met koken. Ik ben gewoon dol op koken en ik geloof dat koken voor iemand anders een manier is om liefde en zorg te tonen. Ik hou van koken voor mijn vrienden en ik probeer altijd iets nieuws en anders voor hen te maken, omdat ik denk dat het een geweldige manier is om uit te drukken dat ik om hen geef. Ik hou ook van het creatieve deel van koken en het feit dat het een concreet activiteit is. Ik herinner me dat ik tijdens mijn studie filosofie altijd van koken hield omdat het iets “echts” was, iets waar ik het eindproduct kon zien en echt iets kon creëren.

Ik denk dat GzG het een geweldige manier is om mensen bewust te maken van voedselverspilling en om iets nieuws en anders te creëren in de stad. Het feit dat we elke woensdag koken laat eigenlijk al zien dat het mogelijk is om een ​​andere relatie met eten aan te gaan en iets dat anders verspild was opnieuw te gebruiken.

Ik vind het leuk om hier vrijwilligerswerk te doen. Ik ontmoet altijd nieuwe mensen en er is altijd een goede sfeer. Je kunt echt voelen dat mensen er zijn omdat ze geloven in wat ze doen en ze altijd proberen te verbeteren. Het is een heel stimulerende plek.’