‘Ik doe sinds maart 2020 mee aan GZG. Ik werd geïntroduceerd door een vriend toen ik me graag nuttig wilde maken en nieuwe mensen wilde ontmoeten. Mijn taken verschillen per week en hangen af van wat nodig is, bijvoorbeeld naar de markt gaan of koken. Ook zit ik in de initiatiefnemersgroep waar we GZG zo goed mogelijk proberen te organiseren. Met de wekelijkse organisatie van de diners en alles wat daarbij komt kijken proberen we GZG zo goed mogelijk draaiende te houden. Ook bespreken we de toekomstige stappen en projecten voor GZG. Ik ben graag zowel uitvoerende vrijwilliger als betrokken bij de organisatie, toekomst en verbetering van GZG.’
Kijk op veganisme
‘Ik ben een flexibele veganist, wat inhoudt dat ik wel eens dierlijke producten en soms zelfs vlees eet. Meestal kook ik echter vegetarisch of veganistisch, omdat ik ervan overtuigd ben dat het beperken van onze dierlijke consumptie de enige manier is om duurzamer te leven/consumeren. Daarom denk ik dat het goed is om veganisme zoveel mogelijk te promoten, maar niet dogmatisch.’
De waarde van GZG
‘Ik zie GZG in veel opzichten als een positief initiatief. Het stimuleert niet alleen duurzaam en gezond leven, maar het bevordert ook sociale interacties, inclusiviteit en creativiteit. Al met al brengt het veel positieve energie. Ik ben geboren en getogen in Rotterdam en ik denk dat Rotterdam nog zeker wat stappen kan maken op het gebied van duurzaamheid en het creëren van een gezonde leefomgeving. Ik hoop dat GZG het verschil kan maken in de kijk van mensen op voedsel(verspilling) en een gezonde levensstijl.’