Manon
Add a cover image by going to Featured Image in the right column and then saving and reloading this post
“GZG laat mensen die nog niet zo bekend zijn met veganisme dat het heel makkelijk en gezond kan zijn”

‘Ik ben op mijn werk in aanraking gekomen met veganisme, aangezien ik in de zomer strandwacht ben op het strand en sommige van mijn collega’s veganist zijn. Op school leerde ik ook over vegetarisme. Ik kom oorspronkelijk uit Zeeland, de mooiste provincie van Nederland! In Rotterdam vind ik de vegan community erg leuk, omdat je zoveel recepten en tips kunt uitwisselen en het is geweldig. Ik studeer momenteel geneeskunde, maar helaas hebben we niet veel lessen over gezondheid en voeding.

‘Ik vond GzG via een post op Vegan Rotterdam om restjes groenten op te halen en besloot me aan te sluiten bij het vrijwilligersteam. Dit was rond november 2019. Ik denk dat GZG mensen die niet bekend zijn met veganisme laat zien dat het heel makkelijk en gezond is. Ook laat GzG zien dat je drie van de beste dingen kunt combineren: voedselverspilling verminderen, mensen in nood helpen en het ook nog eens op de meest duurzame manier doen.

Het leukste aan het koken op woensdag vond ik het contact met de andere vrijwilligers en de mensen die kwamen eten wat we kookten. Het was zo leuk! Gelukkig kunnen we nu nog in contact komen met de andere vrijwilligers.

Mijn favoriete gerecht om te eten is heel moeilijk, het kan elke week verschillen… maar ik denk dat het deze week een huisgemaakte lasagne wordt, met huisgemaakte tomatensaus. Mijn favoriete gerecht om te maken is sushi, het is zo makkelijk en erg lekker.