‘Ik ben Mirjam, 26 jaar. Ik woon nu zo’n 2,5 jaar in Rotterdam. Ik ben logopedist en daarnaast heb ik in oktober heb ik mijn master Health Economics, Policy & Law afgerond. Ik geloof dat er veel winst te behalen valt binnen de gezondheidszorg. Ik denk dat het belangrijk is dat we ons nog meer gaan richten op preventie van bepaalde ziekten (bijv. door (meer) plantaardig te eten) in plaats van symptoombestrijding met medicatie, zoals nu nog veel het geval lijkt te zijn binnen de huidige Westerse medicijnen. Zo kunnen we de gezondheidszorg duurzamer en betaalbaarder maken.
Ik schrijf elke week een post over ‘Initiatives of GzG’ (In The Spotlight). Dit is een relatief laagdrempelige manier om me toch voor GzG in te zetten. Ik vind GzG namelijk echt een fantastische organisatie! Als bonus leer ik zelf door de posts die ik schrijf ook nog eens een heleboel toffe restaurants en andere initiatieven kennen in Rotterdam. Ik denk dat we goed op weg zijn en dat de dingen die we delen belangrijk en relevant zijn. Nu kunnen we gaan kijken naar hoe we een groter bereik kunnen genereren.
Toen ik net in Rotterdam woonde, heb ik deelgenomen aan een vegan potluck die was georganiseerd door leden van de Facebookgroep ‘Vegan Rotterdam’. Daar heb ik iemand leren kennen die GzG al kende. Samen zijn we een keer op woensdagavond komen eten, en zo geschiedde.’
“Ik denk dat het koken een leuke manier is om de andere vrijwilligers beter te leren kennen én je eigen kookkunsten te verbeteren/uit te breiden.”
‘Ik heb één keer gegeten bij GzG. Ik was zo enthousiast over het concept, dat ik direct in de groepsapp voor vrijwilligers ben beland. Door drukte met werk en studie had ik geen tijd om te helpen met koken, maar sinds de zomer ben ik in plaats daarvan begonnen met het schrijven van posts. Ik denk dat het koken een leuke manier is om de andere vrijwilligers beter te leren kennen én je eigen kookkunsten te verbeteren/uit te breiden. Daarnaast help je mensen te laten proeven hoe lekker plantaardig eten kan zijn!
Het zou heel gaaf zijn als GzG door heel Nederland (en misschien zelfs in het buitenland) een begrip wordt. Er werken veel verschillende mensen met verschillende (studie)achtergronden samen bij GzG. Als we daar nog meer gebruik van maken, is dat misschien wel mogelijk (mits de organisatie dat zelf natuurlijk ambieert).’