Eenvoudige swaps voor gehakt
Add a cover image by going to Featured Image in the right column and then saving and reloading this post

De beste manier om je teen in veganisme te dompelen is om snel en gemakkelijk te ruilen. Laten we deze week eens kijken hoe je gehakt kunt ruilen voor planten. Het is eigenlijk een van de gemakkelijkste dingen om veganist te maken!

  • Gebruik bruine linzen – dit werkt briljant in lasagne, spaghetti bolognese (hier), en Chili. Verwissel het gehakt met hetzelfde gewicht in gekookte bruine linzen of puy linzen. De textuur is zeer vergelijkbaar, en linzen absorberen de kruiden en aroma’s in de saus, zodat u het verschil niet eens zult merken.
  • Try quorn – gemaakt van paddestoelen, quorn heeft een soortgelijke textuur als gehakt en zit vol met gezonde plantaardige eiwitten.
  • Als u een authentieke smaak van vlees wilt, probeer dan een van de vele vleesmerken op plantaardige basis die verkrijgbaar zijn in supermarkten, zoals Beyond Meat of Blue Mountain.
    Wees u ervan bewust dat deze alternatieven meer verwerkt voedsel blijven en met mate moeten worden gegeten.

Waarom zou je ruilen?

  • Het kost 15,000 liter water om 1 kg rundvlees te produceren. Aan de andere kant kost het 1,300 liter water om 1 kg tofu te kweken, en 3,200 liter water voor 1 kg linzen – planten zijn duurzamer.
  • Rundvlees bevat 0 g vezels; linzen en bonen bevatten ten minste 8 g vezels per 100 g. Als je meer vezels eet, voer je je darmbacteriën en breng je je eetlust in evenwicht.
  • Rood vlees werd door het International Agency for Research on Cancer als kankerverwekkend voor de mens aangemerkt. Aan de andere kant tonen studies aan dat een dieet rijk aan peulvruchten (zoals linzen) het lichaam kan beschermen tegen chronische ziekten.

Het is tijd om een verandering door te voeren! Welke swap gaat u proberen?