Onze Maaltijden / GZG piekt in de 50!
Add a cover image by going to Featured Image in the right column and then saving and reloading this post

De afgelopen weken zagen wij een record aantal gasten en we zijn erg blij dat er zoveel nieuwe gezichten kunnen deelnemen! Hoewel wij er nog veel meer willen verwelkomen, is er op onze huidige locatie een duidelijk grens aan hoe groot ons project kan groeien.

Deze grens wordt voornamelijk bepaald door:

1) De fysieke ruimte die binnen beschikbaar is om iedereen veilig te accommoderen.

2) De hoeveelheid overgebleven groenten die we wekelijks op de markt verzamelen

3) De kwantiteit van eten dat we kunnen koken in onze beperkte keuken

4) De hoeveelheid donaties (andere ingrediënten) dat we ontvangen van onze gasten

Last but not least, is de ervaring van onze vrijwilligers ook erg belangrijk. Aangezien GZG volledig wordt gerund door vrijwilligers en dus ook afhankelijk is van het feit dat zij elke week willen terugkeren, kunnen we realistisch gezien niet te veel van ze vragen.

Met deze overwegingen en de ervaring van de afgelopen weken hebben we besloten om wekelijks met maximaal 50 mensen te dineren. Dit zijn 10 plaatsen meer dan tijdens ons online reserveringssysteem, dus het is niet echt “downsizen”, maar werken rondom de huidige aantallen…

Hoe het te werk zal gaan:

  1. Om 18.45 zullen wij 50 borden op een tafel zetten in de inkomhal tussen de glazen schuifdeuren, samen met een welkomstbericht / instructies. De eerste weken zal er ook een coördinator aanwezig zijn om eventuele vragen te beantwoorden.
  2. Van die 50 borden houden we er een apart voor iedere vrijwilliger die zich via onze whatsappgroep heeft aangemeld en wil blijven eten, (zij kunnen deze dan apart ophalen in de keuken).
  3. Om 19.00 vlak voordat de maaltijd begint, rollen we ook al het fruit en de groenten uit die we niet hebben gebruikt bij het koken. Mochten de borden op zijn, dan kunnen deze mee naar huis worden genomen als een kleine vergoeding.

We rekenen op uw begrip voor deze beslissing en als u suggesties heeft, laat het ons weten!

En als je vaak komt eten en altijd een bord wil hebben, overweeg dan om gzg-vrijwilliger te worden 🙂

Hopelijk tot gauw,

Team GZG