Linzen ballen

Ingrediënten

  • 300 gr gekookte linzen (rood of groen)
  • 1/2 gele ui
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • 1 el sojasaus
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl tijm
  • 5/6 el broodkruim
  • 2 el olijfolie
  • Zout en peper

Procedure

  1. Doe de linzen samen met alle andere ingrediënten, behalve het broodkruim,  in een mixer (je kunt linzen uit blik gebruiken, zorg er dan voor dat je ze wast en afspoelt). 
  2. Mix alles samen. Gebruik een spatel om de randen van de mixer schoon te maken en om het deeg richting de messen te duwen. Als het deeg te droog is, kun je wat water toevoegen. Het mengsel moet zacht en vloeibaar zijn.
  3. Doe het mengsel in een kom en voeg het broodkruim toe. De hoeveelheid kan variëren, begin met ⅔ el en blijf broodkruim toevoegen totdat het mengsel ‘werkbaar’ is en niet meer aan je handen blijft plakken.
  4. Vorm balletjes, leg ze op een bakplaat, bestrijk ze met wat olijfolie en bak ze voor 20/25 minuten op 220°C. Keer ze halverwege om.