Procedure
- Voeg in een kadai (traditionele “vuurschaal”) of koekenpan/wok besan toe en rooster het een klein beetje om de geur kwijt te raken.
- Voeg kurkuma poeder toe om een mooiere kleur te krijgen en wat antioxidant.
- Voeg nu veganistische boter toe aan de besan, en braad het goed aan.
- Voeg 1 theelepel veganistische boter of kokosolie toe om de cashewnoten in het mengsel te roosteren en voeg gehakte cashewnoten toe.
- Laat het mengsel afkoelen op kamertemperatuur.
- Voeg nu kardemompoeder en poedersuiker toe en meng goed.
- Rol de balletjes in je handen en vorm ze.
- Eenmaal bereid, garneer met zilveren varq en serveer
Pro tip: het goed roosteren van besan is de sleutel voor aromatische ladoos. Als ze te weinig geroosterd worden, zullen de hapjes te rauw smaken en niet aromatisch genoeg zijn. Als ze te geroosterd worden, kunnen de ladoos bitter worden. Dus het roosteren van de besan terwijl je constant roert op een laag vuur is de sleutel tot heerlijke ladoos.
Crediteer het originele recept hier.