Broodpudding

Ingrediƫnten

  • (rest) brood
  • (rest) fruit
  • Plantaardige melk (bijvoorbeeld kokosmelk, havermelk, sojamelk, amandelmelk, of rijstmelk)
  • Kruiden naar smaak (bijvoorbeeld kaneel, speculaaskruiden, vanille, kardemom, of gember)
  • Eventueel een extra zoetmaker (bijvooreeld rijst-, agave- of ahornsiroop)
  • Eventueel een topping (bijvoorbeeld noten, zaden, of stukjes pure chocolade)

Procedure

  • Verwarm de oven op 180 graden Celsius.
  • Snijd het oude brood in blokjes en spreid deze uit op een bakplaat of in een ovenschaal.
  • Snijd het overgebleven fruit in blokjes en verspreid deze tussen het brood.
  • In een kom, meng de plantaardige melk met de kruiden en eventueel een zoetmaker.
  • Giet dit mengsel over het brood zodat het deze net bedekt.
  • Strooi er ten slotte de topping overheen.
  • Bak dit geheel in de oven voor ongeveer 25 minuten.