Broodpudding



Ingrediƫnten
- (rest) brood
- (rest) fruit
- Plantaardige melk (bijvoorbeeld kokosmelk, havermelk, sojamelk, amandelmelk, of rijstmelk)
- Kruiden naar smaak (bijvoorbeeld kaneel, speculaaskruiden, vanille, kardemom, of gember)
- Eventueel een extra zoetmaker (bijvooreeld rijst-, agave- of ahornsiroop)
- Eventueel een topping (bijvoorbeeld noten, zaden, of stukjes pure chocolade)
Procedure
- Verwarm de oven op 180 graden Celsius.
- Snijd het oude brood in blokjes en spreid deze uit op een bakplaat of in een ovenschaal.
- Snijd het overgebleven fruit in blokjes en verspreid deze tussen het brood.
- In een kom, meng de plantaardige melk met de kruiden en eventueel een zoetmaker.
- Giet dit mengsel over het brood zodat het deze net bedekt.
- Strooi er ten slotte de topping overheen.
- Bak dit geheel in de oven voor ongeveer 25 minuten.