Bruine rijst met tofu, chilipeper en komkommer
Ingrediënten (4 personen):
- 300 gr. bruine rijst
- 1 rode chilipeper
- 1 ui
- 150 gr. tofu
- ⅓ komkommer
- Sojasaus
- Cashewnoten
- Sesamzaad
- Chilipoeder
- Zout
Procedure
- Snij de tofu in blokjes van een halve centimeter, de chilipeper in reepjes en de ui in stukjes.
- Laat ondertussen in een pan wat kokosolie opwarmen en in een andere sojasaus.
- Voeg chilipeper en ui in de pan met olie en de tofu in de pan met sojasaus.
- Doe de sesamzaad met wat olie bij de tofu.
- Laat dit 5 minuten bakken en snij ondertussen komkommer en hak de cashewnoten fijn.
- Serveer alles met wat zout en eventueel wat extra chilipoeder. Wat verse munt of koriander maakt het geheel echt af.
- Eet smakelijk!