Bruine rijst met tofu, chilipeper en komkommer

Ingrediënten (4 personen):

  • 300 gr. bruine rijst
  • 1 rode chilipeper
  • 1 ui
  • 150 gr. tofu
  • ⅓ komkommer
  • Sojasaus
  • Cashewnoten
  • Sesamzaad
  • Chilipoeder
  • Zout 

Procedure

  1. Snij de tofu in blokjes van een halve centimeter, de chilipeper in reepjes en de ui in stukjes. 
  2. Laat ondertussen in een pan wat kokosolie opwarmen en in een andere sojasaus.
  3. Voeg chilipeper en ui in de pan met olie en de tofu in de pan met sojasaus.
  4. Doe de sesamzaad met wat olie bij de tofu.
  5. Laat dit 5 minuten bakken en snij ondertussen komkommer en hak de cashewnoten fijn.
  6. Serveer alles met wat zout en eventueel wat extra chilipoeder. Wat verse munt of koriander maakt het geheel echt af.
  7. Eet smakelijk!