Burger van zoete aardappel en bonen

Ingrediƫnten (4 personen):

  • 1 zoete aardappel
  • 50 gr (volkoren) couscous (of quinoa)
  • 1 blik bonen (zwart/rood/kidney)
  • 50 gr almandelen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Sojasaus
  • Citroensap
  • Paprikapoeder
  • Zout
  • Peper
  • Chilipoeder
  • Kokosolie
  • 6 broodjes

Toppings (suggesties):

  • 1 avocado
  • 1 tomaat
  • Sla
  • Pesto

Procedure:

  1. Breng wat water aan de kook en kook de couscous/quinoa volgens de instructies op het pak. Zet tegelijkertijd nog een pan met water op.
  2. Snij de ui en knoflook in kleine stukjes en fruit deze in een koekepan met de kokosolie.
  3. Snij de zoete aardappel in kleine stukjes en kook deze voor 10 minuten in de 2e pan.
  4. Voeg de bonen bij de uien en knoflook en laat dit 3 minuten meebakken. Maak hier een puree van met een stamper.
  5. Pureer de zoete aardappel en de amandelen in een blender.
  6. Mix de 2 purees samen met sojasaus, paprikapoeder, zout en peper. Gebruik hiervoor de stamper of de blender als dat te moeilijk gaat.
  7. Maak 8 burgers en bak ze 7 minuten per kant tot ze goudbruin zijn.
  8. Ondertussen kun je de toppings snijden als je die erbij wilt. Op onze site vind je ook recepten voor vegan pesto en vegan mayonaise die hier heerlijk bij passen.
  9. Serveer de burgers met toppings op de broodjes en eet smakelijk!