Chinese kool salade
Add a cover image by going to Featured Image in the right column and then saving and reloading this post
Wij zijn ontzettend fan van Chinese kool, maar er blijft altijd ontzettend veel over… daarom kun je van een kwart kool dit lekkere recept maken. Heb je meer over? Verdubbel het recept dan. De rest bestaat voornamelijk uit ingrediënten die je waarschijnlijk toch al in huis hebt.

Ingredienten (2 personen):

  • ¼ Chinese kool (maar elke koolsoort kan gebruikt worden)
  • 300 gr. kikkererwten (meestal 1 blik)
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 100 ml. kokosmelk (geen water!)
  • 4 eetlepels soja saus
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 50 gr. sesamzaad
  • 3 eetlepels citroensap
  • 50 gr. cashewnoten
  • 50 gr. kokosrasp
  • Handje verse koriander
  • 2 eetlepels kokosolie

Procedure:

  1. Snij de ui en knoflook in kleine stukjes en fruit deze 3 minuten aan op laag vuur met de kokosolie
  2. Terwijl dit zacht wordt snij dan de kool in dunne reepjes
  3. Voeg de kool, kokosmelk, soja saus en chilipoeder toe aan de pan. Roer alles goed en laat het weer voor 3 minuten bakken.
  4. Voeg de kikkererwten en sesamzaad toe. Doe een deksel op de pan en laat het 5 minuten sudderen, roer het 1 keer goed door.
  5. Chop de cashewnoten
  6. Serveer in een kom met de koriander, citroensap, cashewnoten en kokosrasp. Als je nog een 2e keer wilt genieten van deze maaltijd bewaar de garnering dan apart.