Courgettesoep

Ingrediënten (4 personen):

  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml kokosmelk
  • ½ avocado
  • 750 ml groentebouillon
  • Kokosolie
  • Zout 
  • Peper
  • 8 sneetjes brood (optioneel)

Recept:

  1. Snij de ui en knoflook in kleine stukjes en fruit deze aan in een soeppan met de kokosolie.
  2. Snij ondertussen de courgette in blokjes en voeg deze toe bij de rest.
  3. Giet na 10 minuten de groentebouillon in de pan en laat het nog 10 minuten staan
  4. Giet de inhoud de inhoud in een blender samen met de avocado, zout en peper en mix tot het een glad geheel is. Breng ondertussen de kokosmelk aan de kook in de pan.
  5. Wanneer de kokosmelk kookt meng dan de inhoud van de blender en roer dit net zolang tot de witte kleur verdwenen is. 
  6. Serveer de soep met (geroosterd) brood. Je kan dit makkelijk in porties invriezen in diepvrieszakjes en opwarmen in pan of magnetron.
  7. Eet smakelijk!