Start
Organisatie
Ons verhaal
Coördinatoren
In de media
Onze partners
Onze Maaltijden
Introductie
Getuigenissen
Disclaimers
Veelgestelde vragen
Bijdragen
Word vrijwilliger
Doneer voedsel of apparatuur
Stuur ons een recept
Word partner
Start jouw eigen GZG
Blog
Laatste nieuws
Humans van GZG
Recepten
Contact
GZG Hotline
Farfrittata
Add a cover image by going to Featured Image in the right column and then saving and reloading this post
Deze omelet zonder eieren is een heerlijk gerecht bereid met kikkererwtenmeel. Te serveren als hoofdgerecht of als aperitiefje.
Ingrediënten (voor 1 grote bakplaat):
240 gr kikkererwtenmeel
720 gr water
10 el olijfolie
Groenten naar keuze (bijv. aardappelen en uien, of spinazie en bloemkool)
(Verse) kruiden en specerijen naar keuze (bijv. tijm, basilicum of nootmuskaat)
Optioneel: zout naar smaak
Recept:
Mix het water door het meel in een grote kom met een garde.
Wanneer het een glad geheel is geworden, voeg dan de olijfolie toe en herhaal het mixen.
Laat dit mengsel staan terwijl je de groenten net niet beetgaar kookt met de kruiden en specerijen (stomen of bakken kan allebei).
Snij dan de groenten in plakjes, en voeg deze toe aan de deegmix.
Zorg dat de groenten goed verdeeld zijn in de mix alvorens deze over een geoliede bakplaat te verspreiden.
Bak het geheel in een voorverwarmde oven op 200°C voor ongeveer 25 minuten.
Als je oven een hetelucht stand heeft dan raden we aan om die te gebruiken.
Laat het even afkoelen voordat je de farfrittata in vierkante stukken snijdt en opdient. Eet smakelijk! 🙂
Edit this page