Heerlijke bietensoep

Ingrediënten (2 personen):

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 500 gr voorgekookte bieten
  • 1 zoete aardappel
  • Kokosolie
  • Citroensap
  • ¾ blokje groentebouillon
  • Verse munt
  • Geroosterd brood (optioneel)

Procedure

  1. Snij de ui en knoflook klein, bieten en de geschilde zoete aardappel in blokjes. Verwarm ondertussen wat kokosolie en breng 750 ml water aan de kook.
  2. Doe de groentebouillon in het kokende water en voeg daar ook de zoete aardappel bij, laat het nu 10 minuten koken.
  3. Voeg zout, peper, citroensap en bieten hierbij en laat het geheel nog is 5 minuten koken.
  4. Verwarm wat kokosolie en fruit de ui en knoflook 5 minuten. Als je er geroosterd brood bij hebt is dit het moment om dit te roosteren.
  5. Doe de knoflook en ui in de andere pan en gebruik een staafmixer om dit alles glad te mixen
  6. Serveer met verse munt
  7. Eet smakelijk!