Start
Organisatie
Ons verhaal
Coördinatoren
In de media
Onze partners
Onze Maaltijden
Introductie
Getuigenissen
Disclaimers
Veelgestelde vragen
Bijdragen
Word vrijwilliger
Doneer voedsel of apparatuur
Stuur ons een plantaardig recept
Word partner
Start jouw eigen GZG
Blog
Laatste nieuws
Humans van GZG
Recepten
Contact
GZG Hotline
Heerlijke bietensoep
Ingrediënten
(2 personen)
:
1 ui
1 teen knoflook
500 gr voorgekookte bieten
1 zoete aardappel
Kokosolie
Citroensap
¾ blokje groentebouillon
Verse munt
Geroosterd brood (optioneel)
Procedure
Snij de ui en knoflook klein, bieten en de geschilde zoete aardappel in blokjes. Verwarm ondertussen wat kokosolie en breng 750 ml water aan de kook.
Doe de groentebouillon in het kokende water en voeg daar ook de zoete aardappel bij, laat het nu 10 minuten koken.
Voeg zout, peper, citroensap en bieten hierbij en laat het geheel nog is 5 minuten koken.
Verwarm wat kokosolie en fruit de ui en knoflook 5 minuten. Als je er geroosterd brood bij hebt is dit het moment om dit te roosteren.
Doe de knoflook en ui in de andere pan en gebruik een staafmixer om dit alles glad te mixen
Serveer met verse munt
Eet smakelijk!
Edit this page