Procedure
- Spoel de komkommers af en hak ze in hapklare stukjes. Voeg het zout in een grote kom toe en meng goed.
- Laat de gezouten augurken een nacht op kamertemperatuur staan, of in ieder geval een paar uur. Het zout helpt om vocht uit de komkommers te halen, waardoor een natuurlijke pekel ontstaat. Dek af met een dunne doek om insecten en stof buiten te houden.
- Voeg 1 volle theelepel (of meer als je het lekker vindt knoflookachtig) gehakte rauwe knoflook, gehakte groene en gele uien, chilivlokken, zoetstof en azijn toe.
- Trek een paar handschoenen aan om je huid te beschermen tegen de rode pepervlokken. Als je geen handschoenen hebt, was je handen dan goed na deze stap. Schud alles goed door.
- Verpak de komkommer-kimchi in glazen flessen, voeg een beetje pekel toe aan elke fles – slechts een paar eetlepels pekel per fles is voldoende. *
- Laat afgedekte flessen komkommer-kimchi 24 tot 48 uur op kamertemperatuur staan om het te laten gisten. Breng de flessen na 24 tot 48 uur over naar uw koelkast om het fermentatieproces te stoppen.
Hoe gebruik je Kimchi?
Door de lacto-gisting gaan deze komkommers een hele tijd mee in de koelkast zolang je alleen schoon keukengerei gebruikt om uit de potjes te halen. Na verloop van tijd zullen de smaken dieper worden en zal de komkommer zachter worden. Genieten!