Linzen & zoete aardappel curry

Ingrëdienten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm gember
  • 1 zoete aardappel
  • 1 wortel
  • 100 gr (zwarte) rijst
  • 150 gr rode linzen
  • 100 ml kokosmelk
  • ½ liter groentebouillon
  • Frituurolie (zoals kokosnoot)
  • Specerijen
    • Kerriepoeder
    • Chilipoeder
    • Zout
    • Peper
    • Verse koriander

Procedure

  1. Hak de ui en knoflook en bak ze 4 minuten in een beetje olie in een grote soeppot. Hak ondertussen de wortel en de zoete aardappel in blokjes (ongeveer ½ cm elk).
  2. Voeg de kruiden en gember toe en bak nog 2 minuten.
  3. Voeg de groentebouillon, wortelen, zoete aardappel en linzen toe in de pan. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.
  4. Kook de zwarte rijst volgens de instructies op de verpakking.
  5. Voeg ten slotte de kokosmelk en verse koriander toe.
    Optioneel: Bovenkant met geraspte kokos en geplette cashew of pinda’s.