Linzen & zoete aardappel curry



Ingrëdienten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 cm gember
- 1 zoete aardappel
- 1 wortel
- 100 gr (zwarte) rijst
- 150 gr rode linzen
- 100 ml kokosmelk
- ½ liter groentebouillon
- Frituurolie (zoals kokosnoot)
- Specerijen
- Kerriepoeder
- Chilipoeder
- Zout
- Peper
- Verse koriander
Procedure
- Hak de ui en knoflook en bak ze 4 minuten in een beetje olie in een grote soeppot. Hak ondertussen de wortel en de zoete aardappel in blokjes (ongeveer ½ cm elk).
- Voeg de kruiden en gember toe en bak nog 2 minuten.
- Voeg de groentebouillon, wortelen, zoete aardappel en linzen toe in de pan. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.
- Kook de zwarte rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Voeg ten slotte de kokosmelk en verse koriander toe.
Optioneel: Bovenkant met geraspte kokos en geplette cashew of pinda’s.