Add a cover image by going to Featured Image in the right column and then saving and reloading this post
Mango chutney is één van de bijgerechten die we vaak serveren door de vele mango’s die we van de markt krijgen. Simpel te maken, maar wel een recept dat een beetje aandacht verdient.
Ingrediënten
1 mango
1 teentje fijngesneden knoflook
1 cm geraspte verse gember
2 eetlepels cider- of witte azijn
1/8 theelepel kaneel poeder
1/8 theelepel nootmuskaatpoeder
1/8 theelepel korianderpoeder en/of kardemom
½ theelepel chilipeper, vers of poeder/vlokken
Beetje zout
Dadels (of suiker) toevoegen naar smaak maar kan ook prima zonder.
Procedure
Schil de mango en snijd deze in kleine blokjes
Verhit wat olie in een steelpan
Doe alle ingrediënten tegelijk in de pan en mix alles goed
Kook op medium vuur tot alles kookt. Draai het vuur terug en laat het voor 20 minuten pruttelen tot het een dik geheel wordt. Blijf het goed roeren om te voorkomen dat het aanbrandt
Proef of de smaakbalans goed is en pas deze eventueel aan en laat het dan nog 5 minuten staan, maar blijf goed roeren
Laat het afkoelen en eet smakelijk!
Tips
Heerlijk als bijgerecht bij oosterse gerechten en/of pittige gerechten of door een salade.
Maak een grote hoeveelheid en bewaar in een weckpot
Beschadigde en overrijpe mango’s zijn hier perfect voor te gebruiken. Ook mango’s met zwarte plekken kunnen prima verwerkt worden tot een chutney