Marokkaanse Couscous bowl



Ingrediënten
Voor 3 porties
- 1 koolrabi
- ½ pastinaak
- 200 gr volkoren couscous
- 1 blik kikkererwten
- 1 kurkuma wortel (of 1 tl kurkuma poeder)
- 30 gr amandelen
- 50 gr hummus
- Kokosolie
- Kruiden
- Paprika poeder
- Zout
- Peper
- Chili poeder
- Komijn
- Munt (optional)
Procedure
- Snijd de koolrabi en pastinaak in stukjes ter grootte van frites en doe ze in een pan.Voeg zout, peper en paprikapoeder toe. Laat ongeveer 12 minuten koken.
- Doe de kikkererwten in een andere pan. Voeg zout, peper, chilipoeder en komijn toe. Bak 8 minuten of tot ze knapperig beginnen te worden.
- Kook de couscous volgens de instructies op de verpakking. De kooktijd is afhankelijk van het soort couscous dat je hebt, maar het duurt ongeveer 5 minuten voordat het klaar is.
- Snijd de amandelen en de kurkumawortel (als je die hebt). Doe de amandelen in de kleine pan en bak ze 4 minuten of tot ze goudbruin zijn.
- Meng alle ingrediënten in een kom en doe hier eventueel de verse kruiden bij.