Procedure
- Snijd alle groenten fijn (aardappelen in blokjes, uien in grove stukken, bonen in stukjes, wortelen fijnsnijden of raspen)
- Rooster of bak de gemengde zaden in een pan. Reserve
- Verhit wat olie in een grote braadpan (of een andere grote pan met zware bodem)
- Zodra de olie verhit is, bak de mosterdzaadjes, curryblaadjes (indien beschikbaar)
- Je kunt hier de gehakte groene pepers of chilipoeder aan toevoegen om het gerecht zo pittig te maken als je wilt
- Voeg de gehakte uien[1] toe en bak ze tot ze doorschijnend zijn
- Voeg de gekookte bonen, aardappelen en wortelen toe[2]. Bak of kook al sturend regelmatig om te voorkomen dat het aan de bodem van de pan blijft kleven
- Voeg de andere specerijen toe, kurkuma als laatste[3]
- Spoel de rijstvlokken af en zeef ze
- Voeg toe aan de pan en roer voorzichtig van boven naar beneden om te voorkomen dat ze afbreken
- Voeg zout toe en laat 3-4 minuten koken
- Voeg citroensap en groene koriander naar smaak toe
- (Optioneel) Je kunt zelfs verse kokos raspen om het gerecht meer smaak te geven
Hoe te gebruiken?
- Gewoon op een bord zetten en genieten.
- Als u munt- of tomatenchutney of zelfs pinda-chutney hebt
[1]:Je kunt een snufje zout toevoegen om ze te laten zweten
[2]:Je kunt de groenten in een andere pan voorbakken en ze toevoegen als ze half gaar zijn. Zo voorkomt u dat ze aan de bodem blijven kleven
[3]: Door de kurkuma later toe te voegen voorkom je dat het aanbrandt op de bodem van de pan[:en]