Add a cover image by going to Featured Image in the right column and then saving and reloading this post
Dit recept komt direct uit de keuken van onze feestmaaltijd gisteravond en was meteen een GZG-hit.
Ingrediƫnten
1 knolselderij
2 kleine uitjes
1-2 stuks knoflook
2 eetlepels sojameel of 4 eetlepels sojamelk
paneermeel of bloem
1 theelepel mosterd, 1 theelepel tomatenpuree
zout, peper, nootmuskaat, paprika
Instructies
Schil eerst de selderij, snijd hem in kleine stukjes en kook hem tot hij lekker zacht is. (Gooi de vloeistof niet weg, je kunt de stoofpot voor andere dingen gebruiken, bewaar het in een fles in de koelkast).
Dan kun je een stamper, blender of handmixer gebruiken om de stukjes tot een puree te maken.
Voeg de gesneden ui, knoflook en de kruiden toe.
Het sojameel of melk is een soort alternatief voor het ei, dat het beter aan elkaar plakt. Voeg het toe.
Voeg vervolgens het paneermeel of de bloem toe totdat het mengsel niet meer waterig is en je uit de massa kleine balletjes of pasteitjes kunt vormen. (Als het te plakkerig is, kan je wat extra bloem op je handen gebruiken)
Verhit een pan, doe er voldoende olie in (rapzaad / zonnebloem / soja) en bak de balletjes mooi goudbruin.
Geniet samen met stamppot, wat gemengde groenten en een munt-yoghurt-dip!