Zelfgemaakte sojamelk
Add a cover image by going to Featured Image in the right column and then saving and reloading this post
Wil je leren hoe je zelf sojamelk kunt maken? Een zeer lonende activiteit die zorgt voor een zeer smaakvolle sojamelk (niets vergeleken met de in de winkel gekochte).

Ingrediënten

  • 100gr sojabonen
  • 1L water
  • Blender met hoge snelheid
  • Melkzak (of een schone doek die dun genoeg is om de melk te zeven)
  • Snufje zout
  • (Optioneel) suiker voor een gezoete versie

Procedure

  1. Week de bonen in water gedurende 24 tot 48 uur
  2. Blender met 1 liter water en een snufje zout
  3. Zeef het mengsel (bewaar de pulp om heerlijke Zero Waste Nuggets te maken)
  4. Doe over in een pan en laat 15-20 minuten sudderen op matig vuur
  5. In dit stadium kunt u suiker naar smaak toevoegen
  6. Bottel het in flessen
  7. Tot vijf dagen houdbaar in de koelkast (maar het zal waarschijnlijk al veel eerder opgedronken zijn!

Hoe te gebruik?

  • De gewone versie is perfect om mee te koken 
  • Lattes zijn heerlijk met de gewone of gezoete versie