Zelfgemaakte veganistische superburger
Add a cover image by going to Featured Image in the right column and then saving and reloading this post
Een plantaardige burger die lekker en gezond is en ook nog makkelijk te maken is. Extra lekker met (zelfgemaakte) friet, maar goed aangevuld met extra groente en sla is dit al een maaltijd op zichzelf.

Ingrediënten (4 porties):

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gr haver
  • 1 winterpeen
  • 1 blik kidney bonen
  • 2 eetlepels sojasaus
  • Paprikapoeder
  • Chili poeder
  • Zout
  • Kokos olie om in te bakken
  • 8 kleine hamburgerbroodjes (of 4 grote)
  • 1 avocado
  • 1 tomaat
  • 4 eetlepels pesto
  • Waterkers
  • Eventueel een handje rucola of spinazie
     

Procedure

  1. Snij de ui, knoflook, peen, avocado en tomaat.
  2. Fruit de ui en knoflook voor 2 minuten in een koekenpan
  3. Voeg de peen, paprikapoeder, chilipoeder en zout toe. Mix en laat het nog 2 minuten op het vuur staan.
  4. Druk met een vork in een schaal de bonen fijn tot je een soort deeg krijgt
  5. Voeg de ingrediënten uit de koekenpan toe aan het deeg en mix dit samen met de haver en de soja tot 1 geheel.
  6. Maak 8 kleine of 4 grote hamburgers en bak deze in kokosolie in een koekenpan. 5 minuten per kant tot ze goudbruin zijn
    Pro tip:  gebruik 2 pannen, dat scheelt de helft van de tijd

Broodjes bouwen

Snijd de broodjes doormidden en smeer de bovenste helft in met pesto. Bouw dan het broodje op met avocado, tomaat, de burger, waterkers, rucola en als laatste het brood met pesto.
Serveer eventueel met pastinaak friet en eet er smakelijk van