Zero Waste vegan nuggets



Ingrediënten
Voor 12 nuggets
- De “okara” (sojabonen pulp resterend bij het maken van zelfgemaakte sojamelk) van 100 gr droge sojabonen
- Edelgistvlokken
- Kruiden:
- Zout
- Peper
- Gedroogde kruiden naar keuze
- (Optioneel maar sterk aanbevolen): knoflook of uienpoeder, paprikapoeder
Voor het paneerlaagje
- Broodkruimels (je kunt simpelweg oud of gegrild brood/croutons in de blender gooien), maar je kunt ook cornflakes gebruiken
- Side note: je kunt ook hier kruiden aan toevoegen, om je paneerlaagje naar een nieuw level te tillen!
- Vegan melk (bijvoorbeeld je sojamelk
- 200 gr linzen
- 150 gr quinoa
- 1 tomaat
- ½ avocado
- 50 gr spinazie (of rucola)
- 50 gr schorseneren (optioneel – Ik had deze over)
- 40 ml pesto
- 2 eetlepels gearomatiseerde olie (walnoten of sesamolie)
- 1 eetlepel pijnboompitten
- Zout
- Peper
Procedure
- Meng de “sojaboonpulp” met de kruiden naar keuze, zout, peper en edelgistvlokken in een kom
- Vorm een paar burgertjes in de vorm van nuggets
- Maak nu het paneerlaagje van de nuggets als volgt:
- Bereid twee kommen: één met de vegan melk en één met de broodkruimels gemengd met de (optionele) specerijen
- Plaats één nugget in de kom met de vegan melk, doe het mengsel vervolgens in de broodkruimelkom om het te coaten
- Plaats de nuggets op een plank
- Herhaal dit proces voor alle nuggets
- Frituur ze met airfryer of bak ze in de pan
- GENIET van veganistische mayo, ketchup of een andere heerlijke saus
Pro tip
- Vries de nuggets minstens een half uur in als je ze hebt gemaakt, nadat je ze hebt gecoat. Zo houden ze hun vorm beter aan en vallen ze niet uit elkaar. Je kunt ze dan van tevoren voorbereiden
- Het coaten kan best wel voor een puinhoop zorgen, dus let er echt op dat je één hand per bowl gebruikt. Dus bijvoorbeeld je linkerhand als vegan melk hand en je rechterhand als paneerlaagjeshand. Zo voorkom je dat het echt een rotzooi wordt