Rode Linzen Dahl
Add a cover image by going to Featured Image in the right column and then saving and reloading this post
Deze heerlijke romige linzen dahl gaat perfect samen met witte rijst of naan.

Ingrediƫnten

  • 200 gr rode gespleten linzen
  • 900 ml water
  • 1tl zout
  • 1el olie
  • 2 tl komijnzaad
  • 1 laurierblad
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 1 knoflookteent, fijngesneden
  • 2 tomaten, in kleine blokjes gesneden
  • 1 tl gember, fijngesneden (of gember poeder)
  • 1 tl kurkuma poeder
  • 2 tl garam masala
  • koriander / peterselie

Procedure

  1. Was de linzen grondig met koud water. Breng de linzen in een pan met water en zout en aan het koken. Verwijder het schuim, zet het vuur laag, doe de deksel erop en laat het nog 10 minuten door garen.
  2. Verwarm in een braadpan de olie en voeg komijnzaad en laurierblad toe. Laat het enkele minuten sudderen en doe dan de ui en knoflook erbij. Wanneer deze bruin beginnen te worden kan het vuur laag en de gesneden tomaat, gember en kurkuma erbij. Laat het geheel 10 minuten doorpruttelen tot het een dikke pasta wordt.
  3. Wanneer de masala genoeg aangedikt is kunnen de linzen, samen met het kookwater, erbij. Het geheel moet een dik soep-achtig papje zijn. Als er te waterig wordt, laat dan een deel van het kookwater weg.
  4. Voeg garam masala en zout (naar smaak) toe en garneer met verse koriander of peterselie.