Food Magicians
Add a cover image by going to Featured Image in the right column and then saving and reloading this post

Woensdagen, 16.00 – 19.00
Locatie: Kipstraat 37
Sluit je aan bij deze groep als je het kloppende hart van GZG wilt ervaren. Geen eerdere kookervaring vereist!

Om mee te nemen: Schort (we hebben er een paar in de Kipstraat), je favoriete mes (optioneel want we hebben er ook genoeg)

Veiligheidsregels:

Geen sandalen of open schoenen in de keuken
Vraag aan een Instigator waar de EHBO-kit staat

Wat te doen

 1. Word lid van onze GZG Food Magicians groep om te zien wat we van de markt hebben verzameld en brainstorm een paar ideeën voordat je aankomt. Geef de voorkeur aan recepten die makkelijk te serveren zijn aan minstens 40 mensen (bijvoorbeeld een grote pasta/rijst/couscoussalade, een grote pan groentecurry, etc).
 2. Haal alle fruit, groenten en kruiden uit de voorraadkamer naast de receptie en sorteer wat gebruikt/schoongemaakt kan worden (de aanwezige Instigator heeft de sleutel).
 3. Verdeel de kooktaken en streef ernaar om tegen 19.00 uur alles klaar te hebben. Sommige mensen snijden liever dingen in stukken terwijl anderen beter zijn in het in elkaar zetten van dingen.
 4. Als een gerecht klaar is, zorg er dan voor dat je het over 2 serveerschalen verdeelt. Op die manier kunnen we 2 buffettafels aan weerszijden van de zaal opstellen en vermijden we een lange rij mensen wanneer het tijd is om te eten.
 5. Zet alle groenten en fruit die je uiteindelijk niet gebruikt (maar die nog wel eetbaar zijn) op een tafel bij de ingang, zodat onze gasten/vrijwilligers ze mee naar huis kunnen nemen.
 6. Als je ziet dat er een (droog) ingrediënt ontbreekt of bijna op is, meld dit dan aan een Instigator, zodat zij de donatielijst en onze voorraden kunnen bijwerken.
 7. Neem wat restjes mee naar huis in ruil voor je bijdrage
 8. Een aanrader: zet een lekker muziekje op! 🎶

Speciale taken voor de chef-kok

Bij elk gezellig etentje proberen we een mooi inleidend praatje te houden voor ons diner. Dit is een gelegenheid voor één (of meerdere) chef-kok(ken) om hun inspiratie toe te lichten, eventuele leuke anekdotes te delen en de gasten te herinneren aan het concept van GZG. Hier is een (niet-uitputtende) lijst van dingen die gecommuniceerd moeten worden:

 • Welke gerechten zijn er en wat is het thema van het diner (indien aanwezig)
 • Geef de credits: waar heeft elke kok aan bijgedragen
 • Verwelkom nieuwkomers bij onze diners
 • Herinner de gasten aan:
  • Dat ze de Schoonvegers een handje kunnen helpen
  • Dat we hun donaties altijd op prijs stellen (+ indien vermeld bepaalde specifieke ingrediënten die we in het bijzonder nodig hebben van onze donatielijst).
  • Bedank hen voor hun komst
 • Nodig mensen uit om hun bord redelijk te vullen zodat iedereen alles kan proberen (en hopelijk voor seconden gaat 😇😏)