Marktlopers
Add a cover image by going to Featured Image in the right column and then saving and reloading this post

Dinsdagen, 16.00 – 17.00
Locatie: Kipstraat 37
Ontmoet onze vrienden op de markt en sta versteld hoeveel kwaliteitsvoedsel er wordt weggegooid.

Om mee te nemen: handschoenen (optioneel), spierballen, GZG-kruiwagens 

Extra opmerkingen: Je hoeft geen Nederlands te spreken (de meeste marktkooplui ook niet en weten al van ons project en zijn bereid om te doneren zodra ze de kruiwagens en onze lachende gezichten zien). Of Robert of Sebastian zal er zijn om je de kneepjes van het vak te leren. 

Wat je moet doen:

 1. Zoek de twee kruiwagens die buiten op de binnenplaats staan, links nadat je door de ingang van de Kipstraat bent gelopen. 
 2. Loop met de twee kruiwagens naar de markt voor de Laurenskerk. Hier is de snelste route te volgen (het is ongeveer 400 meter)
 3. Met de kruiwagen zullen de marktlieden u herkennen, maar hier zijn een paar tips om de kans te vergroten dat ze meewerken:
  1. Zoek de belangrijkste man/vrouw die de leiding heeft en benader ze beleefd vanaf de zijkant als ze niet bezig zijn met andere klanten
  2. Vraag na of ze iets hebben dat ze weggooien/willen schenken aan een goed doel. De meesten zijn bereid alles weg te geven aan het eind van de dag, dus het gaat erom dat je er op het juiste moment bent. 
  3. Probeer met elke verkoper een persoonlijke relatie op te bouwen. Vraag naar hun naam, spreek hun taal/grapjes, en zeg altijd dat we volgende week terugkomen. Elk kraampje staat meestal op dezelfde plaats, dus je zult ze vrij snel beginnen te herkennen.
 4. Als de kruiwagen vol begint te raken, wees dan strategisch: geef de voorkeur aan groenten die gemakkelijk in maaltijden te integreren zijn boven bijvoorbeeld fruit. Sommige marktlui proberen GZG te “gebruiken” om van al hun restjes af te komen, maar we moeten er zeker van zijn dat ze voor het avondmaal gebruikt kunnen worden (om te vermijden dat het bedorven voedsel gewoon naar ons wordt overgebracht om weg te gooien).
 5. Breng de ingrediënten terug naar de Kipstraat en sla ze op in onze opslagruimte/koelkast.
 6. Doe de deur van de opslagruimte op slot
 7. Plaats een foto of video en lijst van de hoofdingrediënten in de Food Magicians groep zodat de koks weten waar ze mee moeten werken. 
 8. Neem wat extra fruit en groente mee naar huis als tegenprestatie voor je bijdrage!