Omelet van mungbonen
Deze omelet van mungbonen is een fantastisch recept voor een geweldige ontbijt, lunch, diner of wanneer je maar wilt. Het is ZO makkelijk te maken!

Ingrediënten

Voor 5 omelets

  • ¾ kopje gele mungbonen (of rode splitlinzen), die een nacht geweekt hebben
  • 1 kopje plantaardige melk
  • 1 & ½ tl zout
  • ½ tl zwart zout (optioneel! Als je het niet hebt, gebruik dan slechts 1 tl normaal zout)
  • Zwarte peper
  • 2 el olie
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 el gistvlokken
  • ¼ tl knoflookpoeder
  • ¼ tl uienpoeder

Procedure

  1. Meng alle ingrediënten samen.
  2. Kook als een pannenkoek in een pan met anti-aanbaklaag (dit is fundamenteel), licht geolied.
  3. Als je wilt, kun je wat groenten in het beslag doen (ik heb het geprobeerd met spinazie en snijbieten en het was heerlijk) of vouw dubbel en vul het met wat je maar wilt (hummus, tomaten, vegan-kaas etc).

Did you know?

  • Pro tip: zwart zout is rijk aan zwavel, wat in feite zorgt voor de “eggy” -smaak.