Ingrediënten (voor 4 personen)
- 300 gr volkorenpasta
- 500 gr pompoen (één kleine)
- 1 teen knoflook
- 1 ui
- 1 blik tomatenblokjes
- 2 wortels
- 200 gr linzen
- Zout
- Peper
- Chilipoeder
- Kokosolie
Procedure
- Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen wat kokosolie in een pan, terwijl je de ui, knoflook, wortels en pompoen snijdt.
- Bak de ui en knoflook voor ongeveer vijf minuten, voeg dan de wortels en pompoen toe en bak alles voor nog eens vijf minuten.
- Voeg de linzen, tomatenblokjes, zout, peper, chilipoeder en 500 ml water toe.
- Laat het 15 minuten doorkoken.
- Doe de helft van de linzensaus in je blender en pureer het tot een gladde massa. Doe het vervolgens terug in de pan en roer het door.
- Serveer de pasta met de saus. Eet smakelijk!