People
Mirjam

“Ik denk dat we goed op weg zijn en dat de dingen die we delen belangrijk en relevant zijn.”   ‘Ik ben Mirjam, 26 jaar. Ik woon nu zo’n 2,5 jaar in Rotterdam. Ik ben logopedist en daarnaast heb ik in oktober heb ik mijn master Health Economics, Policy & Law afgerond. Ik geloof dat […]

Verder lezen »
Manon

“GZG laat mensen die nog niet zo bekend zijn met veganisme dat het heel makkelijk en gezond kan zijn” ‘Ik kwam in aanraking met veganisme via mijn werk, omdat ik een lifeguard op het strand ben in de zomer en sommige collega’s veganistisch zijn. Ik kwam ook in aanraking met vegetarisch zijn op school. Ik […]

Verder lezen »
Chloé

“Het allermooiste vind ik dat mensen door initiatief samenkomen” ‘Ik ben momenteel bezig met een master in duurzaamheid aan de Erasmus Universiteit en daarvoor heb ik een master Media en Business gedaan. Mijn passies liggen bij eten en communicatie. Allebei mijn masters zijn erg nuttig voor mij bij GzG. Ik coördineer de social media kanalen […]

Verder lezen »
Ariane

“Wat ik het leukst vind is de missie die we nastreven” ‘Toen ik een jaar in Rotterdam studeerde, hielp ik in de universiteitstuin van de Erasmus University (EUR Edible Garden). Een van de vrijwilligers daar vertelde me over GZG. Een week later hielp ik al in de keuken. Dit was nét voor COVID19 dus heb […]

Verder lezen »
Rosanna

‘’ het is amazing om te zien wat je kunt koken van spullen die anders zouden worden weggegooid’’ ‘Toen ik in Brighton studeerde, leerde ik Indiër koken in een pop-up restaurant. Samen met een Indiase vrouw kookten we wekelijks in verschillende pubs. Op een gegeven moment werden we een vast onderdeel van een pub. We […]

Verder lezen »
NinaRosa

‘’ Groenten Zonder Grenzen laat zien dat veganistisch eten geen beperking is, maar juist erg lekker, leuk en uitdagend.’’  ‘Koken is super leuk. Nieuwe producten ontdekken, nieuwe smaken, het is een uitdaging. Bij Groenten Zonder Grenzen word je gedwongen om creatief na te denken doordat je veganistisch moet koken met de producten die je krijgt […]

Verder lezen »
Wilco

‘’ De diversiteit aan mensen, ongedwongen sfeer, en gelijkheid zorgen ervoor dat iedereen mee kan en mag doen’’  Ik heb een kritische houding als het gaat om wat ondernemingen en organisaties bijdragen aan de samenleving. Vanuit mijn verleden heb ik best wel wat dingen in de zorg en welzijn gezien, sommige mooi en andere minder. […]

Verder lezen »
Mo

‘Drie á 4 keer per week haal ik eten op dat anders zou worden weggegooid, op de markt of bij Marqt. Op dinsdag gaat dat naar Groenten Zonder Grenzen, op andere dagen naar de Pauluskerk, de Voedselbank of ik neem het mee naar de dierentuin waar ik het geef aan mijn collega’s. Een deel daarvan […]

Verder lezen »
Charles

Voor onze “Humans of GZG” delen we deze week het verhaal van Charles, een vaste gast bij onze feestmaaltijden. Hij raakte geïnspireerd om gezonder te gaan eten en viel 25 kilo af.

Verder lezen »
Myrthe

We zijn dit project gestart vanuit de observatie dat op de markt de pers- en kraakwagens aan het einde van de dag al het overgebleven voedsel stonden te crushen. We zijn gaan vragen van ‘goh, hoeveel gaat er nou weg?’ Daarop reageerden die jongens van die wagens: ‘ja het is echt absurd, superzonde… maar ik […]

Verder lezen »
Martina

Dit is Martina! Haar kookkunsten en snelheid zijn inmiddels onmisbaar in onze keuken.

Verder lezen »
Caroline

“Wist je dat het best duur is om gezond te eten? Dat vind ik idioot. Op een gegeven moment werd ik geconfronteerd met dat mensen een tekort aan gezond eten hadden in deze Corona-periode. Eerst schrok ik daarvan. Maar toen dacht ik, we zitten gewoon letterlijk op een berg met eten en het kan niet […]

Verder lezen »
Feddo

’Ik stond op de groenten afdeling bij Marqt te werken toen Myrthe van Groenten Zonder Grenzen kwam vragen of wij als winkel wilden bijdragen aan hun initiatief. Op dat moment was ik al bezig met het zoeken naar een manier om onze reststromen kwijt te kunnen. Als kind ging ik vaak met mijn moeder mee […]

Verder lezen »