Pizza van aubergine
Soms heb je voor een recept een halve aubergine nodig, maar wat doe je dan met die andere helft als je verder niet veel in huis hebt? Of wat kun je doen als je veel aubergines hebt gered/gekocht op de markt? Deze aubergine pizza’s zijn ontzettend simpel maar heel erg lekker en doen het goed als snack, borrelhapje, lunch of diner.

Ingrediënten voor 20 mini pizza’s (Snack voor 3 tot 4 personen of een lunch voor 2)

  • 1 aubergine
  • 50 gr geconcentreerde tomatenpuree
  • 2 teentjes knoflook
  • Zout 
  • Peper
  • Italiaanse kruiden 
  • Gedroogde basilicum
  • Gedroogde oregano 
  • Paprikapoeder 
  • Chilipoeder
  • Verse basilicum of koriander

 

Recept:

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Snij de aubergine in schijven van ½ cm (5mm), bestrooi ze met zout.
  3. Leg bakpapier op een bakplaat en verdeel hierover de aubergineschijven.
  4. Smeer de schijven in met wat tomatenpuree.
  5. Snij de knoflook in kleine stukjes en strooi dit samen met de gedroogde kruiden over de pizza’s.
  6. Bak dit 15 minuten in de oven.
  7. Maak het af met door wat lekkere verse kruiden over het geheel te strooien.
  8. Eet smakelijk!