Recepten
Veganistische Bounties

“Bounties” zijn niet plantaardig en ook niet gezond. Gelukkig hebben wij een heerlijk veganistisch recept ontdekt die wel gezond is! Met deze hapjes heb je nu het perfecte dessert (of tussendoortje)..

Verder lezen »
Komkommer Kimchi

Kimchi is een traditioneel Koreaans gerecht waarvan de ingrediënten meestal een combinatie zijn van groenten, knoflook, gember, chilipepers en zout. Vandaag bieden wij een iets lichtere en knapperige versie van dit gefermenteerde voedsel dankzij de komkommer.

Verder lezen »
Geweldige veganistische bolognese met TSP

Er zijn heel veel veganistische bolognese recepten. Degene die we vandaag laten zien is goedgekeurd bij niet-vegetarische vrienden en dat komt allemaal door het ingrediënt …..  getextuurde soja-proteïne (oftewel TSP). Deze eiwitbron, gemaakt van soja, heeft een geweldige textuur wat het vleesachtig maakt. En met wat smaakvolle ingrediënten, zal dit gerecht deel uit gaan maken […]

Verder lezen »
Linzen ballen

Delicious lentil polpette (balls), packed with protein. Easy and fast to make, you can even freeze them (cooked) for future lunch/dinner.

Verder lezen »
Bananenbrood met marmerpatroon

Gooi jij overrijpe bananen altijd weg? Super zonde! Je kunt er namelijk in een handomdraai een heerlijk bananenbrood van maken. Check het recept hier. Ingrediënten 5 bananen (zo rijp mogelijk) 2 eetlepels kokosolie 2 lepels agavesiroop, dadelstroop of rijstsiroop 2 lepels gebroken lijnzaad 200 gram bloem (boekweit, volkoren, etc.) 1 eetlepel kaneel 1 theelepel bakpoeder […]

Verder lezen »
Bloemkool vleugels

Ingrediënten (voor 4 personen) Voor de hotwings: 1 bloemkool 100 gr tarwebloem 180 ml ongezoete plantaardige melk (bijv. soja- of havermelk) 60 ml water 2 tl knoflookpoeder 1,5 tl Paprikapoeder Zout en peper naar smaak Paneermeel  250 ml barbecuesaus  1 tl sriracha saus (optioneel)   Voor de knoflooksaus: 1 bol knoflook 5-6 el veganistische mayonaise […]

Verder lezen »
Pasta met pompoen-linzensaus

Ingrediënten (voor 4 personen) 300 gr volkorenpasta 500 gr pompoen (één kleine) 1 teen knoflook 1 ui 1 blik tomatenblokjes 2 wortels 200 gr linzen Zout Peper  Chilipoeder Kokosolie Procedure Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen wat kokosolie in een pan, terwijl je de ui, knoflook, wortels en pompoen […]

Verder lezen »
Risotto met champignons

Ingrediënten (4 personen) 1 ui 1 teen knoflook 1 courgette 250 gram risotto rijst 1 glas witte wijn 1 liter groentebouillon 250 gram champignons 80 gram rucola 2 eetlepels pijnboompitten Truffel olie Olijf olie Zout Peper   Recipe Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes. Snijd ook de courgette in hele kleine plakjes, in […]

Verder lezen »
Salade van Chinese kool en bonen

De Aziatische keuken is een keuken apart, maar zelfs met leftovers kun jij een verrukkelijke, gezonde salade maken. Heb je Chinese kool over? Met de toevoeging van wat andere groenten, bonen, noten en wat kruiden tover je een heerlijke Aziatische salade van Chinese kool op tafel.

Verder lezen »
Burger van zoete aardappel en bonen

Bij veel supermarkten kun je zoete aardappels alleen als halve kilo of zelfs kilo kopen. Gegarandeerd dat je er dan een paar overhoudt! Maak dan deze zoete aardappel burgers. Ze bestaan voornamelijk uit groenten, zijn glutenvrij (als je glutenvrij brood eet), natuurlijk vegan en je kunt er alle kanten mee op, afhankelijk van de toppings die je kiest.

Verder lezen »
Groene smoothie

Probleem van groene smoothies is dat ze te…. groen worden. Niet zoet genoeg dus. Dat kan het lastig maken om er echt van te genieten wanneer je begint met gezonder te eten. Gelukkig hebben wij er een gevonden die iedereen lekker zal vinden. Genoeg reden dus om toch gezond te eten.

Verder lezen »
Bruine rijst met tofu, chilipeper en komkommer

Rijst met groenten is altijd goed. Met de toevoeging van een beetje tofu maak je een heerlijke maaltijd. Je hebt maar 150 gram nodig, dus als je een ander recept met tofu hebt van bijvoorbeeld 350 gram, is dit de perfecte manier om van die leftover tofu af te komen.

Verder lezen »
Heerlijke bietensoep

Heb je gasten op bezoek en wil je iets simpels maar kleurrijks maken? Verras ze dan met deze heerlijke rode bietensoep. De soep bestaat vrijwel alleen maar uit groenten en je kunt hem wat vullender maken door een brood naast te serveren.

Verder lezen »
Pizza van aubergine

Deze aubergine pizza’s zijn ontzettend simpel maar heel erg lekker en doen het goed als snack, borrelhapje, lunch of diner.

Verder lezen »
Courgettesoep

Nog wat kokosmelk over van een ander receptje? Met toevoeging van 2 courgettes en een paar simpele ingrediënten die je waarschijnlijk wel in huis hebt maak je deze heerlijke romige courgettesoep!

Verder lezen »
Chinese kool salade

Wij zijn ontzettend fan van Chinese kool, maar er blijft altijd ontzettend veel over… daarom kun je van een kwart kool dit lekkere recept maken. Heb je meer over? Verdubbel het recept dan. De rest bestaat voornamelijk uit ingrediënten die je waarschijnlijk toch al in huis hebt.

Verder lezen »
Zelfgemaakte veganistische superburger

Een plantaardige burger die lekker en gezond is en ook nog makkelijk te maken is. Extra lekker met (zelfgemaakte) friet, maar goed aangevuld met extra groente en sla is dit al een maaltijd op zichzelf.

Verder lezen »
Mango chutney

Mango chutney is één van de bijgerechten die we vaak serveren door de vele mango’s die we van de markt krijgen. Simpel te maken, maar wel een recept dat een beetje aandacht verdient.

Verder lezen »
Bouillonblokjes gemaakt van groenterestjes

Eet jij veel groenten? Dan hou jij vast ook veel groenterestjes over na het koken (denk aan schil, stengels, topjes etc..). Maar het tijdperk van voedselverspilling is afgelopen en vanaf vandaag zul je al je groenafval gaan redden in de keuken, in andere woorden: je word een echte afvalredder-professional!

Verder lezen »
Zelfgeplukte Brandnetelpesto

Pak een paar goede handschoenen, pluk je eigen brandnetels, en maak deze heerlijke en super eenvoudige pesto!

Verder lezen »
Red Lentils Dahl

Deze heerlijke romige linzen dahl gaat perfect samen met witte rijst of naan.

Verder lezen »
Wortel-gember kokos soep

Soep is altijd een goed idee!

Verder lezen »
Farfrittata

Deze omelet zonder eieren is een heerlijk gerecht bereid met kikkererwtenmeel. Te serveren als hoofdgerecht of als aperitiefje.

Verder lezen »
Celery baby burgers

Dit recept komt direct uit de keuken van onze feestmaaltijd gisteravond en was meteen een GZG-hit.

Verder lezen »
Vegan Mayonnaise

Het maken van plantaardige mayonaise is verrassend simpel en snel klaar! Probeer het zelf eens thuis met dit GZG recept.

Verder lezen »
Broodpudding

Broodpudding is een van de makkelijkste manieren om kleine hoeveelheden overgebleven brood en fruit te verwerken in een heerlijk toetje.

Verder lezen »