Gemengde groenten is een makkelijke manier om je dagelijkse palet van kleurrijke seizoensgroenten in één gerecht te krijgen. Kies je favoriete groenten en doe er stiekem de groenten bij die je minder lekker vindt. Meng de rode (paprika, tomaat), oranje (wortel, paprika), witte (bloemkool, champignons) , groene (bonen, erwten, paprika). Verhoog het eiwitgehalte door in […]
Kent u Borani Kachalu? Een Afghaanse aardappelschotel die traditioneel wordt geserveerd met een heerlijke knoflook-yoghurt saus. Eén van onze vrijwilligers, Sara, maakte dit heerlijke gerecht met zoete aardappelen tijdens een van onze diners. De zoetheid van de aardappel in combinatie met de zuurheid van de yoghurtsaus is om je vingers bij af te likken. Ingrediënten […]
Besan Ladoo (of laddu) zijn Indiase zoete hapjes (geproduceerd in Machilipatnam uit het district Krishna in de Indiase deelstaat Andhra Pradesh) die traditioneel worden gemaakt van besan (grammeel), suiker en kardemoms, gebakken in ghee (geklaarde boter) Ingrediënten 2 kopjes Besan (Hindi voor “gram meel”), बेसन ½ kopje veganistische boter en een eetlepel kokosolie (ter vervanging […]
Vandaag komt onze vrijwilligster Ruchika naar jullie met een heerlijk hindi ontbijt vol met voedingsstoffen. De term “poha” komt van de afgeplatte rijst zelf. Zoals bij zoveel gerechten, geeft elke regio van India er zijn eigen draai aan. In het westen voeg je een snufje suiker toe. In het noorden wordt het geserveerd met een […]
Zin om wat Italiaanse vibes in je keuken te brengen en je diner te verheffen? Deze zondag bieden we jullie een recept aan om heerlijke “polpette” te maken (traditionele gehaktballetjes die we voor jou veganistisch hebben gemaakt) Ingrediënten 2 middelgrote aardappelen 1 prei 2 teentjes knoflook 200 gr stevige gerookte tofu (te vinden bij Jumbo; […]
‘’Vraag je je af wat ‘aardperen’ (aka ‘De artisjok van Jeruzalem’) zijn 💡? Het is een soort groente die we vergeten zijn. Het is een soort zonnebloem die oorspronkelijk uit het oosten van Noord Amerika komt. Ze hebben ongekookt een knapperige textuur en een verse, zoete en notige smaak, ze lijken op waterkastanjes. Gekookt kan […]
Je zult echt versteld zijn van hoe lekker het is én hoe makkelijk het is om te maken. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat het minimaal 24 uur van tevoren moet weken. Maar hierna zul je nooit meer terug willen naar sojamelk uit de supermarkt! Ingrediënten 100gr sojabonen 1 liter water […]
Heb je wel eens vegan nuggets geprobeerd? Wat nou als we je vertelden dat het super makkelijk is, slechts een paar ingrediënten vereist, heerlijk is én ook nog eens ZERO WASTE is? Ingrediënten Voor 12 nuggets De “okara” (sojabonen pulp resterend bij het maken van zelfgemaakte sojamelk) van 100 gr droge sojabonen Edelgistvlokken Kruiden: Zout […]
Wanneer het tijd is om de restjes in je koelkast op te maken, kan je heerlijke combinaties bedenken, zoals linzen en quinoa. Ze zijn beiden erg gezond en zijn makkelijk te combineren met veel verschillende ingrediënten. Hier is een versie ervan met veel groenten en pesto. Ingrediënten 2 personen 200 gr linzen 150 gr quinoa […]
Dit is één van de meest makkelijke, goedkope, lekkere en gezonde gerechten die we ooit hebben gemaakt. Ingredients 12 pannenkoeken 12×4 tbsp tapioca zetmeel 12x30ml water (ongeveer 4 tbsp) 2 appels Kaneel Procedure Meng in een kom 4 tbsp tapioca zetmeel met 30 ml handwarm water. Gebruik je vingers om te mixen, het wordt namelijk […]
Ooit nagedacht over hoe je jouw favoriete falafels kan maken? Die zijn veel makkelijker te maken dan je denkt en zo smaakvol dat ze één van jouw standaard maaltijden zullen worden. Ingrediënten ½ blik kikkererwten (200 gram) 1 blik rode kidneybonen 1 rode ui 1 teen knoflook 200 gram diepvries doperwten 1 bos bladpeterselie + […]
Vandaag bieden we je een klassieke en kleurrijke versie van een ‘’curry’’ (dit betekent jus of saus in een gerecht in India). Onze versie vandaag is met linzen en zoete aardappels. De belangrijkste ingrediënten zijn kruiden, dus kies ze wijselijk (het liefst uit een indische of aziatische winkel). Ingrëdienten 1 ui 2 teentjes knoflook 1 […]
Deze boekweitpannenkoeken zijn perfect om mee af te wisselen tijdens jouw lunch, in plaats van de traditionele toast voor lunch of een sandwich. Omdat deze hartige pannenkoeken zo veelzijdig zijn, word je er nooit moe van! Het maakt niet uit of je zoekt voor een glutenvrij recept of wilt genieten van een fancy uitziende (en […]
Eten is een fantastische manier om te reizen. Met één hap kunnen smaken je naar andere culturen brengen. En vandaag brengen we je naar Marokko met deze Marokkaans geïnspireerde bowl. De kurkuma en andere kruiden brengen dit gerecht naar ongekende hoogte! Ingrediënten Voor 3 porties 1 koolrabi ½ pastinaak 200 gr volkoren couscous 1 blik […]
Deze omelet van mungbonen is een fantastisch recept voor een geweldige ontbijt, lunch, diner of wanneer je maar wilt. Het is ZO makkelijk te maken! Ingrediënten Voor 5 omelets ¾ kopje gele mungbonen (of rode splitlinzen), die een nacht geweekt hebben 1 kopje plantaardige melk 1 & ½ tl zout ½ tl zwart zout (optioneel! […]
“Bounties” zijn niet plantaardig en ook niet gezond. Gelukkig hebben wij een heerlijk veganistisch recept ontdekt die wel gezond is! Met deze hapjes heb je nu het perfecte dessert (of tussendoortje)..
Kimchi is een traditioneel Koreaans gerecht waarvan de ingrediënten meestal een combinatie zijn van groenten, knoflook, gember, chilipepers en zout. Vandaag bieden wij een iets lichtere en knapperige versie van dit gefermenteerde voedsel dankzij de komkommer.
Er zijn heel veel veganistische bolognese recepten. Degene die we vandaag laten zien is goedgekeurd bij niet-vegetarische vrienden en dat komt allemaal door het ingrediënt ….. getextuurde soja-proteïne (oftewel TSP). Deze eiwitbron, gemaakt van soja, heeft een geweldige textuur wat het vleesachtig maakt. En met wat smaakvolle ingrediënten, zal dit gerecht deel uit gaan maken […]
Delicious lentil polpette (balls), packed with protein. Easy and fast to make, you can even freeze them (cooked) for future lunch/dinner.
Gooi jij overrijpe bananen altijd weg? Super zonde! Je kunt er namelijk in een handomdraai een heerlijk bananenbrood van maken. Check het recept hier. Ingrediënten 5 bananen (zo rijp mogelijk) 2 eetlepels kokosolie 2 lepels agavesiroop, dadelstroop of rijstsiroop 2 lepels gebroken lijnzaad 200 gram bloem (boekweit, volkoren, etc.) 1 eetlepel kaneel 1 theelepel bakpoeder […]
Ingrediënten (voor 4 personen) Voor de hotwings: 1 bloemkool 100 gr tarwebloem 180 ml ongezoete plantaardige melk (bijv. soja- of havermelk) 60 ml water 2 tl knoflookpoeder 1,5 tl Paprikapoeder Zout en peper naar smaak Paneermeel 250 ml barbecuesaus 1 tl sriracha saus (optioneel) Voor de knoflooksaus: 1 bol knoflook 5-6 el veganistische mayonaise […]
Ingrediënten (voor 4 personen) 300 gr volkorenpasta 500 gr pompoen (één kleine) 1 teen knoflook 1 ui 1 blik tomatenblokjes 2 wortels 200 gr linzen Zout Peper Chilipoeder Kokosolie Procedure Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen wat kokosolie in een pan, terwijl je de ui, knoflook, wortels en pompoen […]
Ingrediënten (4 personen) 1 ui 1 teen knoflook 1 courgette 250 gram risotto rijst 1 glas witte wijn 1 liter groentebouillon 250 gram champignons 80 gram rucola 2 eetlepels pijnboompitten Truffel olie Olijf olie Zout Peper Recipe Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes. Snijd ook de courgette in hele kleine plakjes, in […]
De Aziatische keuken is een keuken apart, maar zelfs met leftovers kun jij een verrukkelijke, gezonde salade maken. Heb je Chinese kool over? Met de toevoeging van wat andere groenten, bonen, noten en wat kruiden tover je een heerlijke Aziatische salade van Chinese kool op tafel.
Bij veel supermarkten kun je zoete aardappels alleen als halve kilo of zelfs kilo kopen. Gegarandeerd dat je er dan een paar overhoudt! Maak dan deze zoete aardappel burgers. Ze bestaan voornamelijk uit groenten, zijn glutenvrij (als je glutenvrij brood eet), natuurlijk vegan en je kunt er alle kanten mee op, afhankelijk van de toppings die je kiest.
Probleem van groene smoothies is dat ze te…. groen worden. Niet zoet genoeg dus. Dat kan het lastig maken om er echt van te genieten wanneer je begint met gezonder te eten. Gelukkig hebben wij er een gevonden die iedereen lekker zal vinden. Genoeg reden dus om toch gezond te eten.
Rijst met groenten is altijd goed. Met de toevoeging van een beetje tofu maak je een heerlijke maaltijd. Je hebt maar 150 gram nodig, dus als je een ander recept met tofu hebt van bijvoorbeeld 350 gram, is dit de perfecte manier om van die leftover tofu af te komen.
Heb je gasten op bezoek en wil je iets simpels maar kleurrijks maken? Verras ze dan met deze heerlijke rode bietensoep. De soep bestaat vrijwel alleen maar uit groenten en je kunt hem wat vullender maken door een brood naast te serveren.
Deze aubergine pizza’s zijn ontzettend simpel maar heel erg lekker en doen het goed als snack, borrelhapje, lunch of diner.
Nog wat kokosmelk over van een ander receptje? Met toevoeging van 2 courgettes en een paar simpele ingrediënten die je waarschijnlijk wel in huis hebt maak je deze heerlijke romige courgettesoep!
Wij zijn ontzettend fan van Chinese kool, maar er blijft altijd ontzettend veel over… daarom kun je van een kwart kool dit lekkere recept maken. Heb je meer over? Verdubbel het recept dan. De rest bestaat voornamelijk uit ingrediënten die je waarschijnlijk toch al in huis hebt.
Een plantaardige burger die lekker en gezond is en ook nog makkelijk te maken is. Extra lekker met (zelfgemaakte) friet, maar goed aangevuld met extra groente en sla is dit al een maaltijd op zichzelf.
Mango chutney is één van de bijgerechten die we vaak serveren door de vele mango’s die we van de markt krijgen. Simpel te maken, maar wel een recept dat een beetje aandacht verdient.
Eet jij veel groenten? Dan hou jij vast ook veel groenterestjes over na het koken (denk aan schil, stengels, topjes etc..). Maar het tijdperk van voedselverspilling is afgelopen en vanaf vandaag zul je al je groenafval gaan redden in de keuken, in andere woorden: je word een echte afvalredder-professional!
Pak een paar goede handschoenen, pluk je eigen brandnetels, en maak deze heerlijke en super eenvoudige pesto!
Deze omelet zonder eieren is een heerlijk gerecht bereid met kikkererwtenmeel. Te serveren als hoofdgerecht of als aperitiefje.
Dit recept komt direct uit de keuken van onze feestmaaltijd gisteravond en was meteen een GZG-hit.
Het maken van plantaardige mayonaise is verrassend simpel en snel klaar! Probeer het zelf eens thuis met dit GZG recept.