Ingrediënten (voor 2 personen)
- 600 gram wortel
- 1 witte ui
- 3 knoflookteentjes
- een stukje gember (ongeveer 5 cm)
- 1 blik kokosmelk (minimaal 70% kokos)
- ½ tl komijnpoeder
- ½ tl korianderpoeder
- cayennepeper poeder naar smaak
- water
- zo min mogelijk olie
Stap-voor-stap
- Snij de wortelen, ui, gember en knoflookteentjes (je hoeft geen kleine stukjes te maken) en bak ze in een soeppan met wat olie.
- Voeg wat water toe, genoeg om alles te laten sudderen. Kook tot alles beetgaar is.
- Voeg de kokosmelk en de kruiden toe. Meng de soep met een staafmixer.
Onze tip is om water toe te voegen tot de consistentie waarbij een lepel in het midden van de pan naar de zijkant valt.
Tip: serveer het met wat knapperige croutons bovenop (bijvoorbeeld van oud brood), of wat geroosterde zonnebloempitten ter garnering!