NinaRosa
Add a cover image by going to Featured Image in the right column and then saving and reloading this post
‘’ Groenten Zonder Grenzen laat zien dat veganistisch eten geen beperking is, maar juist erg lekker, leuk en uitdagend.’’ 

‘Koken is super leuk. Nieuwe producten ontdekken, nieuwe smaken, het is een uitdaging. Bij Groenten Zonder Grenzen word je gedwongen om creatief na te denken doordat je veganistisch moet koken met de producten die je krijgt van de markt of supermarkt, en nog voor een groep van zo’n 35 mensen ook!

Het veganistische aspect vind ik belangrijk. Zo ben ik ook bij Groenten Zonder Grenzen beland. Ken je Happy Cow? Dat is een platform voor veganisten en vegetariërs van over de hele wereld. Ik reis veel, heb de afgelopen vier jaar zes keer een half jaar in het buitenland gewoond. Voor mij is dat platform een manier om snel de veganistische hotspots te vinden. Op die manier vond ik ook Groenten Zonder Grenzen toen ik een paar jaar geleden van Zaandam naar Rotterdam verhuisde. Het leek me ook een leuke manier om mensen te leren kennen. Ik denk dat de boodschap van veganisme goed door Groenten Zonder Grenzen wordt uitgedragen.

Soms is het namelijk best moeilijk om veganistisch te eten; je moet je vaak verantwoorden en bent de uitzondering. Groenten Zonder Grenzen laat zien dat veganistisch eten geen beperking is, maar juist erg lekker, leuk en uitdagend. Ik krijg ook altijd positieve reacties van de bezoekers, die helemaal niet per se veganist zijn. Het is leuk om eten te koken en vervolgens van mensen te horen dat ze het lekker vonden, zoals laatst toen ik blueberry pancakes had gemaakt. Tegelijkertijd leer ik zelf ook weer bij, zoals hoe je falafel kunt maken.

Dat is het fijne aan deze groep en aan het samen koken en eten, er wordt aandacht gecreëerd voor onderwerpen als voedselverspilling en veganisme, en dat allemaal binnen een erg positieve sfeer. We hebben leuke gesprekken over het eten, maar ook over waar mensen vandaan komen en wat ze doen. Ik heb zó veel gesprekken gehad aan tafel. Daardoor leer je echt veel mensen uit Rotterdam kennen. En weet je, ik heb nog nooit met mensen samengewerkt die zo’n goed hart hebben, allemaal. Iedereen heeft écht het beste met elkaar voor.’