Aardperensoep met truffel
Ingrediënten (4 porties)
- 500 gr aardpeer
- 500 ml vegetarische bouillon
- 400 ml kokosmelk
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- Kokosolie (of een andere olie om mee te koken)
- Truffel olie
- Zout
- Peper
- Voor topping: champignons
Procedure
- Snijd de uien en knoflook. Schil de aardpeer en snijd het in stukjes. Verwarm ondertussen wat kokosolie in een grote pan.
- Voeg de ui en de knoflook toe en voeg na 3 minuten de aardpeer en truffel olie toe.
- Voeg na 5 minuten de kokosmelk en de vegetarische bouillon toe en laat het koken..
- Draai het vuur zachter en laat het sudderen voor ongeveer 15 minuten met het deksel op de pan.
- Optioneel: Snijd ondertussen de champignons in kleine plakjes. Alhoewel het optioneel is, zorgen deze champignons voor een heerlijke topping.
- Doe de soep in een blender terwijl je zout en peper naar smaak toevoegt.
- Serveer met champignons. Je kan het bewaren in kleine vrieszakjes in de vriezer of in de koelkast voor een week.
Hoe te gebruiken?
- Je kan deze soep bewaren in de koelkast in een luchtdicht bakje voor vijf dagen.
- Vries het in om het later te gebruiken.